15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Nvidia ανακοίνωσε την πανίσχυρη GeForce GTX 980 Ti, η οποία θα βάλει φωτιά στα benchmarking scores!

    Εδώ και μερικές μέρες ακουγόταν έντονα η φήμη ότι η Nvidia έχει στα σκαριά την αναβαθμισμένη έκδοση της high-end κάρτας γραφικών Nvidia GeForce 980 και πράγματι όπως ανακοινώθηκε και επισήμως πλέον, πολύ σύντομα στην αγορά θα κάνει την εμφάνιση της η GTX 980 Ti, μία πραγματικά πανίσχυρη πρόταση, η οποία βρίσκεται μεταξύ της 980 και της Titan X.

    Geforce_GTX_980_Ti_Stylized-4 (Large)

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η Ti version της GeForce GTX 980 θα είναι περισσότερο κοντά στις δυνατότητες της Titan X, παρά μία αναβαθμισμένη version της 980. Συγκεκριμένα, το hardware αυτό μεγαθήριο θα τροφοδοτείται από 2.816 CUDA cores (η Titan Χ διαθέτει 3.072 πυρήνες CUDA) και το βασικό reference model της εν λόγω κάρτας γραφικών πρόκειται να κυκλοφορήσει με 6GB VRAM τεχνολογίας GDDR5. To νέο κτήνος της Nvidia θα προσφέρει μία ιδανική εμπειρία στον τομέα του 4K gaming και με την παραπάνω μνήμη αδιαμφισβήτητα θα μπορεί να διαχειριστεί ακόμη καλύτερα τις απαιτητικές εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας (παρόλο που η μνήμη της θα είναι η μισή σε σύγκριση με την ανώτερη Titan X). Η προτεινόμενη αρχική τιμή της θα ανέρχεται στα 649$ και υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 100 δολάρια ακριβότερη από την basic Nvidia GeForce 980 (στην αγορά θα βρίσκεται σε μερικές εβδομάδες). Πάντως, σίγουρα με τη συγκεκριμένη πρόταση οι high-end gamers αναμένεται να κερδίσουν, καθώς με λίγα χρήματα παραπάνω θα αποκτήσουν μία υψηλών δυνατοτήτων κάρτα γραφικών, η οποία θα βρίσκεται κοντά στην Titan X. Σίγουρα όχι κι’ άσχημα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles