21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Nvidia & Bosch ενώνουν τις δυνάμεις τους στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης

    Η Nvidia και η Bosch ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία νέου hardware για το χώρο της αυτόνομης οδήγησης. Η Bosch ισχυρίζεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή της αυτοκινητοβιομηχανίας και η νέα αυτή συνεργασία θα τη βοηθήσει να εισέλθει δυναμικά και σε έναν τομέα που μόλις τώρα αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αυτόν των self-driving cars. Από τη μεριά της, η Nvidia ήδη διαθέτει το computing hardware που απαιτείται για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης σε κάποιους κατασκευαστές. Και οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός συστήματος που, σε κάποιο βαθμό, θα περιλαμβάνει ακόμη και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

    bosch-nvidia-xray-1200x0

    Ειδικότερα, ένας νέος υπολογιστής αυτόνομης οδήγησης θα αναπτυχθεί από τη Bosch, αλλά θα βασίζεται στο σύστημα Drive PX της Nvidia, συμπεριλαμβανομένου και του Xavier «super chip» που η Nvidia ισχυρίζεται ότι εξοπλίζεται και με AI δυνατότητες. Η εταιρεία επιπροσθέτως τονίζει ότι το chip αυτό είναι τόσο ισχυρό, κάτι που απαιτείται για τους τόσους πολλούς υπολογισμούς που ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης πρέπει να κάνει για να αντιληφθεί το περιβάλλον και να προσαρμόζει τις κινήσεις του μέσα σε αυτό.

    Η τεχνητή νοημοσύνη εμπλέκεται όλο και πιο συχνά στις συζητήσεις που αφορούν τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης, καθώς μπορεί να λύσει σημαντικά προβλήματα της τεχνολογίας. Τα οχήματα αυτά, θα πρέπει να «λάβουν αποφάσεις» εν κινήσει και όχι μόνο να υπακούσουν σε προγραμματισμένες εντολές κάποια στιγμή, όπως κάνει η πλειονότητα των αυτοκινήτων σήμερα. Φυσικά, μένει προς το παρόν άγνωστο αν οι εταιρείες μπορούν να προσφέρουν έναν υπολογιστή ο οποίος θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει επάξια τον οδηγό.

    Να σημειωθεί ότι προηγούμενες εκδόσεις του Drive PX συστήματος της Nvidia που είχαν αναπτυχθεί ανεξάρτητα από την Bosch ήδη δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες. Η Volvo, από την μεριά της, ήδη χρησιμοποιεί το σύστημα σε πρωτότυπα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles