21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κυκλοφορεί η GeForce GTX 960, η low-budget εκδοχή των GTX 980 & 970;

    Στις αρχές του φθινοπώρου, η Nvidia παρουσίασε τις GeForce GTX 980 και GTX 970, δύο πραγματικά “κτηνώδεις” κάρτες γραφικών, οι οποίες ήταν ότι καλύτερο για τους hardcore PC gamers και τους tech enthusiasts. Ωστόσο, για να αποκτήσει κανείς τα παραπάνω μοντέλα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, για αυτό και ένα προϊόν που μάλλον έλειπε εδώ και καιρό από την αγορά των gaming PC’s ήταν η πιο low-budget εκδοχή των GTΧ 980 & 970. GTX 960 GeForce_Nvidia_Generic

    Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, όμως, η Nvidia έχει ήδη στα σκαριά την degraded έκδοση των μεγαλύτερων μοντέλων της οικογένειας 900, με τις φήμες να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η GeForce GTX 960 είναι το πιθανότερο να ανακοινωθεί και να παρουσιαστεί επισήμως στη διάρκεια της CES στο Las Vegas που ξεκινάει στις 6 Ιανουαρίου. Επιπλέον, οι ίδιες οι αναφορές κάνουν λόγο ότι ενδεχομένως η οικονομική GTX 960 να βρίσκεται στην αγορά στα τέλη Ιανουαρίου. Αν και οι πληροφορίες που έχουμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της GTX 960 είναι ελάχιστες και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η νέα budget-friendly κάρτα να βασιστεί στο GM206 Maxwell chipset, το οποίο προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις και καλύτερη ενεργειακή και θερμική συμπεριφορά σε σύγκριση με το GM204 που βρίσκεται στις μεγαλύτερες GTX 980 και 970. Επιπλέον, όπως λέγεται η νέα low-budget εκδοχή της GeForce GTX 980, θα διαθέτει μνήμη GDDR5 στα 2GB, η οποία αν και λιγάκι χαμηλή, ωστόσο αποτελεί ένα λογικό προαπαιτούμενο για να μπορέσει να διατηρηθεί η τιμή της κάρτας σε προσιτά επίπεδα.

    Περισσότερα για την budget friendly κάρτα της σειράς 900, θα γνωρίζουμε μετά την CES, όπου λογικά οι υπεύθυνοι της Nvidia θα αναλάβουν να μας λύσουν όλες τις απορίες!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles