20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Nvidia K1 Tegra. To mobile gaming (και όχι μόνο) αλλάζει επίπεδο!

    To K1 Tegra είναι το νέο SoC (System on a Chip) της Nvidia, το οποίο είναι τόσο ισχυρό που έχει τη δύναμη να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον τομέα των mobile graphics και ειδικότερα του mobile gaming. Προσφάτως, η Epic Games, γνωστή για την ανάπτυξη της Unreal Engine, ξεκλείδωσε τις δυνατότητες του Nvidia K1 Tegra, παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια του Google I/O event ένα tech demo της Unreal Engine 4 που ουσιαστικά φέρνει την ανώτερη τεχνολογία των high-end PC στα smartphones.

    K1 Tegra

    Στο video που ακολουθεί απεικονίζεται η ευκολία με την οποία το K1 Tegra μπορεί να διαχειριστεί γραφικά υψηλού επιπέδου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι υπεύθυνοι της Epic που δημιούργησαν το εν λόγω tech demo, χρειάστηκαν περίπου τρεις εβδομάδες για να κάνουν για πρώτη φορά port περιεχόμενο που απευθύνεται καθαρά στα high-end PC στις mobile συσκευές. Το εγχείρημα τους βέβαια δεν ήταν και τόσο εύκολο, καθώς έπρεπε να μεταφερθούν στο χώρο των φορητών συσκευών μία σειρά από τεχνολογίες όπως για παράδειγμα το DirectX 11. Ωστόσο το K1 Tegra δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα, καθώς λέγεται ότι η υπολογιστική ισχύς του ξεπερνάει αυτή των PlayStation 3  και Xbox 360! Οι ανεπτυγμένες δυνατότητες του K1 Tegra οφείλονται στους 192 πυρήνες που διαθέτει, αλλά και στην απειροελάχιστη ενέργεια που καταναλώνει!

    K1 Tegra

    Δεν ξέρουμε εάν θα μπορέσει τελικώς στο μέλλον το K1 Tegra να περάσει στην ευρεία κατανάλωση και σίγουρα παραδοσιακά τα tech demos ωραιοποιούν τα πράγματα, ωστόσο εάν συμβεί αυτό, τότε το mobile gaming, αλλά και οι δυνατότητες των smartphones στο σύνολο τους αναμένεται να περάσουν σε μία νέα εποχή. Δείτε το video που ακολουθεί και θα καταλάβετε τι εννοούμε (ναι πρόκειται για γραφικά που απεικονίζονται σε mobile συσκευή)…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles