13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Nvidia: Με νέο software κρατά υπό… έλεγχο το ChatGPT

    Ο “γίγαντας” της τεχνολογίας Nvidia, που βρίσκεται πίσω από τις πανίσχυρες GPUs των video games, παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ που βρίσκονται πίσω από δημοφιλή chatbots, όπως το ChatGPT. Τώρα όμως, η εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια βουτιά στα… βαθιά της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοινώνοντας νέο software που θα μπορούσε να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα των chatbots – αυτό τις αλλόκοτης και λίγο… περίεργης συμπεριφοράς ή των ψευδών πληροφοριών.

    Το νέο NeMo Guardrails που ανακοίνωσε τελευταία η εταιρεία αποτελεί ένα software, ειδικά σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει ότι τα smart applications που ενσωματώνουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs), όπως τα AI chatbots είναι ακριβή, συμπεριφέρονται… κόσμια και είναι ασφαλή. Ουσιαστικά, τα Guardrails υπάρχουν για να εξαλείψουν ακατάλληλες ή ανακριβείς πληροφορίες που παράγονται από το chatbot, να τις εμποδίσουν να φτάσουν στον χρήστη και να ενημερώσουν το bot ότι η συγκεκριμένη απόκριση ήταν κακή. Θα είναι σαν ένα επιπλέον επίπεδο ακρίβειας και ασφάλειας, χωρίς την ανάγκη διόρθωσης από το χρήστη. Το open-source software μπορεί να χρησιμοποιηθεί από AI developers, θέτοντας όρια 3 τύπων στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης: ως προς τη θεματολογία, την ασφάλεια και την προστασία.

    Διαβάστε επίσης:

    LG: Τηλεοράσεις με νέες, διευρυμένες gaming υπηρεσίες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles