19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Nvidia αποδεικνύει ότι όντως o άνθρωπος πάτησε στη σελήνη!

    Στις 20 Ιουλίου του 1969, ο Neil Armstrong πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη σελήνη, σε μία από τις λαμπρότερες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Βέβαια, επειδή πάντοτε πίσω από ένα μεγάλο γεγονός υπάρχει και μία θεωρία συνομωσίας, ένα μεγάλο ποσοστό του γήινου πληθυσμού είναι πεπεισμένο ότι η αποστολή του Apollo 11 τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και απλώς ήταν μία καλά ενορχηστρωμένη παραγωγή που έλαβε χώρα από τη NASA σε κάποιο απομονωμένο studio του Hollywood. Ωστόσο, η Nvidia έρχεται να απομυθοποιήσει τους ισχυρισμούς των συνομωσιολόγων, αποδεικνύοντας με την κατάλληλη τεχνολογία ότι τελικώς η αποστολή του Apollo 11 δεν ήταν απάτη!

    nvidia-moon-top

    Η Nvidia με αφορμή την κυκλοφορία των νέων high-end καρτών γραφικών της (GeForce GTX 980 και 970) που βασίζονται στην εξελιγμένη τεχνολογία Maxwell καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των συνομωσιολόγων, οι οποίοι βασίζονται κυρίως στο ότι στις αυθεντικές φωτογραφίες από τη σελήνη δεν υπάρχουν αστέρια, ότι οι πηγές φωτισμού είναι τεχνητά κατασκευασμένες ή ότι για παράδειγμα η σημαία δεν πρέπει να κυματίζει στο διάστημα. Οι τεχνικοί της Nvidia σε μία προσπάθεια να επιδείξουν τις δυνατότητες του Maxwell chipset (που ένα από τα δυνατά του χαρακτηριστικά είναι η απόδοση ρεαλιστικών πηγών φωτισμού), κατάφεραν να προσομοιώσουν με καταπληκτική πιστότητα και ακρίβεια την χαρακτηριστική φωτογραφία από τη σελήνη, όπου ο αστροναύτης Buzz Aldrin αφήνει τη σεληνάκατο για να πατήσει και εκείνος στην επιφάνεια της σελήνης. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, όσοι αμφισβητούν την εγκυρότητα της αποστολής στο φυσικό δορυφόρο της Γης, στέκονται κυρίως στο γεγονός ότι ο Aldrin είναι πολύ καλά φωτισμένος, θεωρώντας ότι φωτίζεται από μία τεχνητή πηγή φωτός.

    nvidia-moon_2

    Η Nvidia χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 4 δημιούργησε ένα μοντέλο της συγκεκριμένης σκηνής, εστιάζοντας στις ακριβείς real-time αντανακλάσεις του φωτός που πραγματοποιούνται στην επιφάνεια της σελήνης, στην διαστημική κάψουλα και στις στολές των αστροναυτών. Με τη χρήση της τεχνικής voxel illumination, οι τεχνικοί της Nvidia συνειδητοποίησαν ότι η άμεση πηγή φωτισμού του Aldrin και της σεληνακάτου ήταν τελικά ο Neil Armstrong, ο οποίος τράβηξε την ιστορική φωτογραφία!  Δείτε το video που ακολουθεί για να καταλάβετε καλύτερα πως ακριβώς η Nvidia ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποδείξει ότι το ταξίδι του ανθρώπου στη σελήνη ήταν μία πραγματικότητα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles