21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σωστό virtual reality; Η Nvidia αναφέρει ότι μάλλον θα χρειαστούν περίπου… 20 χρόνια!

    Η εικονική πραγματικότητα είναι το αδιαφιλονίκητο «trend» των ημερών, καθώς όλος ο κόσμος των νέων τεχνολογιών περιστρέφεται γύρω από τις εφαρμογές του virtual reality και πολλές εταιρείες είναι γνωστό ότι πειραματίζονται με το VR. Ωστόσο, όσο εντυπωσιακή κι αν φαίνεται η συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν έχει φτάσει ακόμη σε ένα ιδεατό επίπεδο και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 20 χρόνια (καλό 2036 δηλαδή και… βλέπουμε). Αυτή βέβαια δεν είναι η άποψη κάποιου «τυχαίου», αλλά του CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, ο οποίος σε μία πρόσφατη ομιλία του στην Computex θέλησε μάλλον να μας προσγειώσει και να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα…

    Nvidia CEO talks about VR

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε o υπεύθυνος της Nvidia, τα VR headsets είναι υπερβολικά μεγάλα και άβολα, ενώ θα πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν τα καλώδια. Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας του κολοσσού των GPUs τόνισε ότι η ανάλυση δεν είναι αρκετά καλή, τα εικονικά περιβάλλοντα δεν τα θεωρεί όμορφα, ενώ για τον Jen-Hsun Huang οι virtual κόσμοι δεν ακολουθούν τους νόμους της φυσικής. Σε αυτή τη φάση η εικονική πραγματικότητα στοιχίζει πολύ, είναι περιορισμένη και ουσιαστικά οι users που δαπανούν ένα μεγάλο ποσό για να κάνουν δικό τους ένα headset ουσιαστικά μετατρέπονται σε «testers» της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ακούγοντας βέβαια τον υπεύθυνο της Nvidia να μιλάει για το πόσο «πίσω» βρίσκεται η εικονική πραγματικότητα θα περίμενε κανείς ότι η γνωστή εταιρεία έχει στα σκαριά ένα εξελιγμένο VR headset… Ωστόσο ο ίδιος ο Huang θέλησε να μην μεταδώσει αυταπάτες στο κοινό που τον παρακολουθούσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες projects στα συρτάρια της Nvidia, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγουν στον κάλαθο των… αχρήστων. 20 χρόνια λοιπόν, οπότε μάλλον θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε VR της προκοπής!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles