21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας υποχωρεί σταδιακά: Σημαντική βελτίωση του οικονομικό κλίματος στην Κύπρο τον Ιούνιο

    Περαιτέρω βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Ιούνιο 2021 , με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 6,2 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο 2021. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΟΕ), η αύξηση του ΔΟΣ προήλθε κυρίως από περαιτέρω ενδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος στον τομέα των υπηρεσιών και βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στις υπηρεσίες το κλίμα σημείωσε νέα μεγάλη άνοδο λόγω καλυτέρευσης της τρέχουσας κατάστασης και προς τα πάνω αναθεώρησης των προσδοκιών για τον κύκλο εργασιών κατά το επόμενο τρίμηνο. Στο λιανικό εμπόριο και στη μεταποίηση το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς, ως αποτέλεσμα πιο αισιόδοξων εκτιμήσεων για τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων κατά το επόμενο τρίμηνο.

    Αντίθετα, στις κατασκευές το επιχειρηματικό κλίμα κατέγραψε μικρή υποχώρηση, αφού οι επιχειρήσεις αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προσδοκίες για τον αριθμό των εργαζομένων τους κατά το επόμενο τρίμηνο. Τον Ιούνιο οι καταναλωτές αξιολόγησαν λιγότερο αρνητικά την πρόσφατη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους και εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι σχετικά με τη μελλοντική οικονομική κατάσταση τόσο των νοικοκυριών τους όσο και της χώρας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος. Τον Ιούνιο η αβεβαιότητα ανάμεσα σε επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, καθώς και καταναλωτές σημείωσε υποχώρηση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles