13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο Bill Gates δεν βλέπει με καλό μάτι το Bitcoin, αλλά και όλα τα κρυπτονομίσματα!

    Στον απόηχο του νέου ράλι ανόδου του Bitcoin, το οποίο κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 60.000 δολαρίων και όπως όλα δείχνουν η κούρσα του θα συνεχιστεί με σπασμένα φρένα (αποχαιρετήστε αυτή την RTX 3080 που είχατε βάλει στο μάτι), ο Bill Gates σχολίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα κρυπτονομίσματα. Ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft από ότι φαίνεται δεν συμπαθεί και ιδιαίτερα τα κρυπτονομίσματα και ο λόγος είναι καθαρά… οικολογικός.

    Όπως δήλωσε ο Bill Gates σε σχετική ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την άνοδο των cryptocurrencies, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του… Για εκείνον το πρόβλημα έγκειται όχι τόσο στη φύση της συγκεκριμένης οικονομίας, αλλά στην κατανάλωση των πόρων και της ενέργειας που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Bill Gates, το Bitcoin αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή και μέθοδο που μας είναι γνωστή, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθάει στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ιθύνων νους της Microsoft, εφόσον το Bitcoin στηρίξει τη λειτουργία του στις λεγόμενες πράσινες μορφές ενέργειας, τότε δεν είναι αντίθετος με τη φύση του. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το Bitcoin χρησιμοποιεί σε ετήσια βάση περισσότερη ηλεκτρική ενεργεία από ότι μεγάλες χώρες όπως η Αργεντινή και η Νορβηγία.

    Αυτό δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, καθώς η διαδικασία του cryptomining απαιτεί την ισχύ ενός super-computer ή δεκάδων GPUs, οι οποίες συνδυασμένες μπορούν να ανταπεξέλθουν στους πολύπλοκους υπολογισμούς που απαιτεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles