24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Bill Gates προτείνει τη φορολόγηση των ρομπότ που «κλέβουν» θέσεις εργασίας

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, καθώς τα ρομπότ και οι αυτοματοποιημένες μηχανές γίνονται όλο και πιο προηγμένα τεχνικά, περισσότεροι άνθρωποι θα χάνουν την εργασία τους, κάτι το οποίο σημαίνει και μειωμένους φόρους για το κράτος. Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι η καλύτερη λύση είναι το να θεσπίσουμε φορολόγηση και των ρομπότ.

    «Αυτή τη στιγμή, ο εργαζόμενος ο οποίος κερδίζει ας πούμε 50.000 δολάρια από το εργοστάσιο στο οποίο δουλεύει, φορολογείται γι’ αυτό το ποσό», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Quartz. «Αν το ρομπότ κάνει μια παρόμοια δουλειά, θα σκεφθείτε ότι ίσως θα πρέπει να φορολογήσουμε και το ρομπότ», συμπληρώνει.

    104290057-Bill_Gates_paris.1910x1000

    Αυτό που θέλει να τονίσει εδώ ο Bill Gates είναι ότι πρόσθετα χρήματα στα κρατικά ταμεία μπορούν να μπουν μέσω της εξοικονόμησης πόρων των εταιρειών, απόρροια της εργασίας του ρομπότ. Φόρος θα μπορούσε επίσης να εισπραχθεί και από τις εταιρείες οι οποίες δημιουργούν αυτά τα ρομπότ. Επίσης, τόνισε ότι οι φόροι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη προσπάθεια να εκπαιδεύσουμε κατάλληλα τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους από τα ρομπότ για άλλες θέσεις, όπου ο παράγοντας άνθρωπος είναι αναντικατάστατος.

    Αν μια τέτοια φορολόγηση στο μέλλον υλοποιηθεί μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες οι εταιρείες που δημιουργούν τέτοιες αυτοματοποιημένες μηχανές να δεχθούν ένα τέτοιο φορολογικό καθεστώς. Μάλιστα, είχε προταθεί από πολιτικούς του Λουξεμβούργου μεταξύ άλλων και η φορολόγηση των ρομπότ, ωστόσο όμως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση αυτή, καθώς όπως υποστήριζε έπληττε έντονα την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles