18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο CEO της Google Sundar Pichai στηρίζει την Apple στο «όχι» της στο FBI

    Λίγες ώρες μετά την ανοικτή επιστολή του Tim Cook, στην οποία εξηγεί γιατί η Apple δε θα βοηθήσει το FBI στο “ξεκλείδωμα” των δεδομένων ενός iPhone ιδιοκτησίας του ατόμου που προκάλεσε το μακελειό στο San Bernardino τον περασμένο Δεκέμβριο, και αφού πολλοί είχαν ζητήσει online από την Google να πάρει θέση (μεταξύ τους και ο Edward Snowden), ο CEO της εταιρείας Sundar Pichai με πέντε tweets καταθέτει την άποψή του, παίρνοντας το μέρος του CEO της Apple.

    sundar-pichai

    O Sundar Pichai σημειώνει πόσο σημαντική ήταν η δημοσίευση του “ανταγωνιστή” τους, Tim Cook, καθώς το να εξαναγκάζει κάποιος τις εταιρείες να επιτρέπουν δυνατότητες hacking εκθέτει την ιδιωτικότητα των χρηστών τους. Σημειώνει ότι γνωρίζει ότι οι νομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την προστασία των πολιτών απέναντι στο έγκλημα και την τρομοκρατία. Συνεχίζει αναφέροντας ότι οι εταιρείες δημιουργούν ασφαλή προϊόντα ώστε να διατηρούν τις πληροφορίες ασφαλείς και δίνουν στις αρχές πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών με βάση νομικές εντολές, ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικό το να υποχρεώνονται να ενεργοποιούν το hacking σε συσκευές και δεδομένα των πελατών τους καθώς δημιουργεί ανησυχητικό προηγούμενο. Έτσι, ζητάει να γίνει ανοικτή συζήτηση γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, το οποίο φαίνεται πως βρίσκει ενωμένες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας απέναντι στην αμερικανική κυβέρνηση.

    Ερευνώντας την υπόθεση του μακελειού στο San Bernardino, το FBI έχει ζητήσει από την Apple πληροφορίες που προέρχονται από ένα iPhone 5c ιδιοκτησίας του Syed Farook, ο οποίος, μαζί με τη γυναίκα του Tashfeen Malik, σκότωσαν 14 ανθρώπους σε μία κλινική στην Καλιφόρνια στις 2 Δεκεμβρίου. Τα χαρτιά του δικαστηρίου αναφέρουν ότι η πρόσβαση στα δεδομένα απαιτούσε τεχνική βοήθεια που η Apple “αρνήθηκε να παράσχει εθελοντικά” κάτι που οδήγησε στη σχετική διαταγή από το δικαστή.

    Η Apple δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια σ’ αυτό με την πρωτοφανή ανοικτή επιστολή του Tim Cook να συζητείται πολύ από χθες και η υπόθεση σίγουρα θα έχει συνέχεια…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles