21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο Craig Federighi λύνει απορίες για το Face ID του iPhone X: Δουλεύει με γυαλιά ηλίου; Τι να κάνετε σε περίπτωση κλοπής;

    Πολύς ντόρος έχει γίνει για το Face ID, την αναγνώριση προσώπου που προσφέρουν τα νέα iPhone αλλά και την αποτυχία του demo κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος από τον Craig Federighi, κάτι για το οποίο η Apple αναγκάστηκε να απαντήσει επίσημα. Το γνωστό στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας έδωσε πρόσθετες απαντήσεις για την τεχνολογία, ερωτώμενος από τον προγραμματιστή iOS, Keith Krimbel.

    Craig-Federighi-Face-ID

    Έτσι, ο Federighi απάντησε στο αν το Face ID δουλεύει με γυαλιά ηλίου, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους περισσότερους τύπους τους. Ακόμη κι αν είναι εντελώς αδιαφανή, αφήνουν αρκετό υπέρυθρο φως να περάσει ώστε η κάμερα να κάνει τη δουλειά της, αν και τα πράγματα ίσως δυσκολέψουν αν έχετε γυαλιά με πραγματικά “παχείς” ή σκούρους φακούς.

    Μία άλλη ερώτηση αφορούσε το “τι θα μπορούσε να εμποδίσει έναν κλέφτη από το να πάρει το τηλέφωνο να το στρέψει στο πρόσωπο του κατόχου του και να …τρέξει”, με τον Federighi να απαντάει με δύο πιθανές λύσεις: “Αν δεν κοιτάει κάποιος το τηλέφωνο, δε θα ξεκλειδώσει” σημείωσε ενώ επιπλέον θα μπορούσε κάποιος να “πατήσει τα buttons και στις δύο πλευρές του τηλεφώνου ώστε, όταν το παραδώσει, θα απενεργοποιηθεί προσωρινά η αναγνώριση προσώπου”.

    Η λύση είναι απλή λοιπόν, αν κάποιος πάει να σας κλέψει το iPhone X, είτε κοιτάξτε μακριά, είτε πατήστε… όλα τα buttons.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles