24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο cyborg εξωσκελετός του Elysium μπορεί να γίνει πραγματικότητα

    Η σύνδεση του ανθρώπινου μυαλού με τις μηχανές είναι ένα trend γνωστό από τις παλιότερες sci-fi ταινίες μέχρι τις πιο πρόσφατες, βλέπε Iron Man 3, Pacific Rim and Elysium. Στο τελευταίο ο Matt Damon υποδεύεται έναν ήρωα που έχει προσαρμοσμένο επάνω του έναν ρομποτικό εξωτερικό σκελετό που του καθιστά ουσιαστικά ένα cyborg. Που δεν είναι απλώς ένα κινηματογραφικό τρικ, αλλά μία “στολή” που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

    elysium

    Στο Cinema Blend έκαναν μία σύντομη έρευνα επί του θέματος, ζητώντας και τη βοήθεια του Jim Salvia, ένας wiz-kid που έχει PhD από το Στάνφορντ και έχει μάλιστα δουλέψει επάνω στον τρόπο λειτουργείας των κομπιούτερ με σκοπό την βελτίωση της κίνησης των τετραπληγικών. Όπως θα πει λοιπόν πιστεύει πως μπορούμε να δούμε αυτού του είδους την τεχνολογία στα επόμενα 50 με 100 χρόνια και παρατηρήσε πως η δημιουργία μίας συσκευής που έχει σένσορες και του επιτρέπει να κινείται με την κατάλληλη ταχύτητα και δύναμη, χέρια και πόδια, είναι ως concept απλή. Αυτός ο τύπος συστήματος είναι γνωστός και ως “exoskeleton suit”, ένα project που έχει αναπτύξει ιδιαίτερα ο αμερικανικός στρατός αλλά και η NASA.
    Τα σημεία κλειδιά για να γίνει πραγματικότητα αυτή η στολή σύμφωνα με τον Salvia είναι η ικανότητα να εντοπίζει τα σήματα από το σώμα (το νευρικό σύστημα ή τους μυς), αισθητήρες περιβάλλοντος, μηχανικά μέρη για να κινούνται τα άκρα, και μεγάλη πηγή ενέργειας που θα τροφοδοτεί όλα τα παραπάνω, με το τελευταίο να αποτελεί και το μεγάλο ζήτημα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles