18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο δημιουργός του Black Mirror ζήτησε από το ChatGPT να γράψει το σενάριο – Ιδού τα αποτελέσματα

    Τη στιγμή που το ΑΙ chatbot της OpenAI έχει ανατρέψει τα δεδομένα στο διαδίκτυο, ο δημιουργός της δυστοπικής σειράς Black Mirror Charlie Brooker αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα, προκειμένου να εξερευνήσει τις δυνατότητες του ChatGPT.

    Ο Brooker, ο άνθρωπος πίσω από τη δημοφιλή sci-fi σειρά που πειραματίζεται με τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στη ζωή του ανθρώπου, δε φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες της ΑΙ, αφού, όπως ο ίδιος ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Έπαιζα λίγο με το ChatGPT και του ζήτησα να δημιουργήσει ένα επεισόδιο του Black Mirror». Ωστόσο, αντί να δημιουργήσει ένα νέο σενάριο, το ChatGPT έκανε μια περίληψη παλιών επεισοδίων και τα παρουσίασε σαν να ήταν κείμενο για ένα νέο επεισόδιο.

    Φυσικά, το ChatGPT είναι σίγουρο ότι δε θα γράψει το επόμενο επεισόδιο του “Black Mirror”, όμως η ανησυχία ότι η ΑΙ θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή κειμένων στη θέση σεναριογράφων είναι έντονη το τελευταίο διάστημα. Εδώ και καιρό, οι σεναριογράφοι της τηλεόρασης και του κινηματογράφου στην Αμερική απεργούν και η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι ένας από τους λόγους που τους προκαλούν αβεβαιότητα για το μέλλον.

    Μπορεί μέχρι στιγμής, οι δυνατότητες του ChatGPT να μην ανταποκρίνονται στα πρότυπά τους, ο φόβος όμως ότι τα studios θα χρησιμοποιήσουν το chatbot και άλλα παρόμοια για να αντικαταστήσουν τους συγγραφείς είναι κάτι που πλανάται στον αέρα κατά τον τρίτο μήνα της απεργίας τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Netflix: 8 νέες ταινίες για να δεις τον Ιούνιο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles