14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Edward Snowden ετοιμάζει μία… θήκη για iPhone!

    Ίσως δεν το περιμένατε από εκείνον, αλλά ο Edward Snowden ετοιμάζει μία… θήκη για iPhone, κάτι που ανακοινώθηκε σε event στο MIT Media Lab, σε συνεργασία με το γνωστό Αμερικανό hacker Andrew “Bunnie” Huang.

    snowden-iphone-case

    Έχει σχεδιαστεί ώστε, όταν τη “συνδέσετε” στο iPhone, να παρακολουθεί τα ηλεκτρικά σήματα που αποστέλλονται στις εσωτερικές κεραίες του smartphone, ώστε να καθορίσει αν η συσκευή μεταδίδει δεδομένα που μπορούν να υποβάλλουν τους χρήστες της σε κίνδυνο παρακολούθησης – μία δυνατότητα ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα που εργάζονται σε επισφαλείς θέσεις, όπως π.χ. δημοσιογράφους σε εμπόλεμες περιοχές.

    Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα αξεσουάρ που συνδέεται στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, ενώ διαθέτει και μία μικρή οθόνη. Εσωτερικά, υπάρχουν καλώδια που συνδέονται στο τηλέφωνο μέσω της υποδοχής SIM, παρακολουθώντας τα σήματα που αποστέλλονται από τους transmitters του iPhone. Αν ανιχνευτεί η λάθος μετάδοση, το σύστημα ειδοποιεί το χρήστη ή κλείνει αυτόματα το τηλέφωνο.

    Η συσκευή βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια σχεδιασμού, αλλά οι δύο συνεργάτες έχουν ετοιμάσει με λεπτομέρειες το σχέδιο πάνω στο οποίο θα κινηθούν και εργάζονται πάνω σε μία prototype πρόταση ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να τη βγάλουν σε παραγωγή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles