16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο εκκεντρικός John McAfee ξαναχτυπά: Αφήστε την Apple, θα αποκρυπτογραφήσω εγώ το iPhone του San Bernardino

    Ο εκκεντρικός δημιουργός της γνωστής anti-virus λύσης, John McAfee, στον απόηχο της άρνησης της Apple να δημιουργήσει ένα backdoor λογισμικό που θα επιτρέψει στο FBI να έχει πρόσβαση στο iPhone 5c ενός τρομοκράτη, κάνει τη δική του προσφορά. Ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τη συσκευή δωρεάν.

    john-mcafee

    Σε σχετική δημοσίευσή του στο Business Insider, ο McAfee σημειώνει αρχικά ότι η απαίτηση του FBI μαζί με τη σχετική δικαστική εντολή σηματοδοτούν το “τέλος των Ηνωμένων Πολιτειών ως μία παγκόσμια δύναμη”.

    “Δεν έχει σημασία πώς κόβεις την πίτα” γράφει σχετικά. “Αν η κυβέρνηση πετύχει να ανοίξει αυτή την κερκόπορτα, θα υπάρχει σε όλα τα συστήματα κρυπτογράφησης και ο κόσμος μας όπως τον γνωρίζουμε θα τελειώσει… Στη συνέχεια, μερικά εκατομμύρια δολάρια, μερικές όμορφες γυναίκες (ή άνδρες) και ένα ταξίδι με γιοτ στην Καραϊβική μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για τους εχθρούς μας ώστε να έχουν πλήρη πρόσβαση στα μυστικά μας”.

    Στη συνέχεια, ο McAfee αναφέρει ότι εργάζεται με τους καλύτερους hackers στον κόσμο -τους αποκαλεί “prodigies”- και, με τη βοήθειά τους, ισχυρίζεται ότι μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση του iPhone μέσα σε τρεις εβδομάδες.

    Θα φάω το παπούτσι μου στο show του Neil Cavuto (σ.σ. δημοφιλές show του αμερικανικού δικτύου Fox News) αν δεν τα καταφέρω”, γράφει χαρακτηριστικά ο McAfee και συνεχίζει. “Αυτή είναι η προσφορά μου στο FBI. Θα αποκρυπτογραφήσω δωρεάν τις πληροφορίες που υπάρχουν στο τηλέφωνο της υπόθεσης του San Bernardino με την ομάδα μου”

    “Θα μας πάρει τρεις εβδομάδες… Εάν δεχτείτε την προσφορά μου, τότε δε θα χρειαστεί να ζητήσετε από την Apple να τοποθετήσει μια κερκόπορτα στο προϊόν της, κάτι το οποίο θα είναι η αρχή του τέλους της Αμερικής”.

    Δείτε εδώ το πλήρες κείμενό του

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles