24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    O εμπνευστής του Telegram χαρακτηρίζει το iOS ότι είναι κολλημένο… στο Μεσαίωνα!

    O Pavel Durov, δημιουργός και εμπνευστής του Telegram πολλές φορές τα media τον έχουν αποκαλέσει ως τον Ρώσο Mark Zuckerberg. O δισεκατομμυριούχος και entrepreneur όπως όλοι οι «κοινοί» θνητοί έχει τις… προτιμήσεις του, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν δείχνει να είναι και ιδιαίτερα φιλικά προσκείμενος στην Apple και στα προϊόντα της. Μάλιστα, o Pavel Durov ανέφερε σε σχετικό post του ότι όποτε κάνει χρήση μιας iOS-based συσκευής της Apple αισθάνεται σα να… βρίσκεται στο μεσαίωνα!

    Μάλιστα, ο γνωστός μεγιστάνας θέλησε να κριτικάρει τις τακτικές της Apple, οι οποίες δεν χαρίζουν μεγάλη ελευθερία στους χρήστες, μετατρέποντας τους σε… digital σκλάβους! Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί βέβαια δεν έγιναν τυχαία, καθώς η αντίδραση του προέκυψε από μια έρευνα της New York Times, η οποία αφήνει υπόνοιες ότι η Apple συνεργάστηκε με την κινεζική κυβέρνηση σε περιπτώσεις λογοκρισίας και παρακολούθησης των Κινέζων πολιτών. Μάλιστα, ο Pavel Durov στο δικό του Telegram Channel που τον ακολουθούν περισσότεροι από 600.000 followers στηλίτευσε την το επιχειρηματικό μοντέλο της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πουλάει πανάκριβο και πεπαλαιωμένο hardware σε πελάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο οικοσύστημα της! Αρκετά ωμές απόψεις πάντως που δεν ειναι και πολύ συνηθισμένες στον χώρο της τεχνολογίας…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles