16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) στις εγκαταστάσεις της CL8.com

    Από αριστερά : Αρτέμιος Ανδρέου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Πέτρος Γ. Οικονομίδης
    Από αριστερά: Αρτέμιος Ανδρέου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Πέτρος Γ. Οικονομίδης

    Τις εγκαταστάσεις της CL8.com στη Λεμεσό επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), κ. Γιώργος Μιχαηλίδης. Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Πέτρο Γ. Οικονομίδη, και τον Αν. Διευθύνων Σύμβουλο της CL8.com κ. Αρτέμιο Ανδρέου, ο Επίτροπος αναφέρθηκε και συζήτησε μαζί τους, θέματα που αφορούν τον τομέα της ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρει το υπερσύγχρονο Tier-III Data Centre που διαθέτει στην Κύπρο η CL8.

    Να σημειωθεί ότι η CL8.com κατέχει τη διεθνή πιστοποίηση κατηγορίας Tier-ΙΙΙ από το Uptime Institute των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που διασφαλίζει απρόσκοπτη και διαρκή λειτουργία καθώς και τη συνεχή παροχή των υπηρεσιών της, ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες. Επιπρόσθετα, η CL8.com έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO9001 και ISO27001. Έχει επίσης πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ασφάλειας δεδομένων PCI DSS που είναι απαραίτητο για τη φύλαξη και διαχείριση δεδομένων για πιστωτικές κάρτες.

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Μιχαηλίδης σχολίασε: «Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (DSA) είναι υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλες οι Υποδομές Κρίσιμης Πληροφορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πληρούν τουλάχιστον ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας. Αυτό ισχύει και για τους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών (DSP). Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως η CL8, να εντοπίσουμε τις ανάγκες του τομέα, καθώς και να εξετάσουμε τυχόν προτάσεις ή απόψεις που μπορεί να έχουν. Ήταν με μεγάλη χαρά που διαπίστωσα ότι η CL8, μια Κυπριακή εταιρεία, λειτουργεί με αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα και διαδικασίες, με στόχο την απρόσκοπτη συνεχεία και  ποιότητα των υπηρεσιών. Πιστεύω ότι εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί, θα είμαστε σε θέση να καταστήσουμε την Κύπρο έναν ακόμα ασφαλέστερο και ελκυστικότερο προορισμό για οποιαδήποτε Κυπριακή ή ξένη εταιρεία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί από την Κύπρο».

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της CL8, κ. Οικονομίδης είπε: «Ο Επίτροπος έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την οργάνωση υποδομής και τις υπηρεσίες της CL8 και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι ‘αυτό. Είμαστε στην διάθεση τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles