20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου έγινε κόμικ!

    Πως θα σας φαινόταν να διαβάζατε το πασίγνωστο ερωτικό μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου σε μορφή κόμικ; Μπορεί πολλοί να το έχουν χαρακτηρίσει ως «λαϊκό», όμως αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς ποιητές όπως ο Σεφέρης, ο Σολωμός και άλλους, και είναι ένα από τα πιο ιπποτικά έπη όλων των εποχών.

    1212

    Έχοντας σαν βάση τη φήμη του διάσημου αυτού έργου, τέσσερις καλλιτέχνες αποφάσισαν να μετατρέψουν το έπος από κλασσικό σε μοντέρνο. Πρόκειται για τον Γιώργο Γούση (σχέδιο), τον Δημοσθένη Παπαμάρκο (σενάριο), τον Γιάννη Ράγκο (σενάριο) και τον Παναγιώτη Πανταζή (επιμέλεια).

    Παρόλο που το αρχικό μυθιστόρημα εξελίσσεται στην Αθήνα και κάνει αναφορές σε διάφορες ιστορικές περιόδους και πολιτισμούς της ιστορίας, το κόμικ δεν εστιάζει σε κάποια συγκεκριμένη ιστορική εποχή, αλλά εκμεταλλεύεται στοιχεία από πολλές περιόδους της ελληνικής ιστορίας δίνοντας έμφαση στην ελληνική τέχνη. Φυσικά οι διάλογοι έχουν απλοποιηθεί, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και μερικά αρχικά αποσπάσματα του Κορνάρου με λίγες προσαρμογές.

    Πάρτε μια ιδέα από τις σελίδες του:

    Το κόμικ μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles