14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο «Giovanni» emulator φέρει παιχνίδια του Game Boy στο Apple Watch σου

    Αν επισκέπτεστε συχνά το App Store, σίγουρα θα διαπιστώσετε την περιορισμένη ποικιλία της βιβλιοθήκης παιχνιδιών που είναι διαθέσιμη για το Watch OS. Ο προγραμματιστής Gabriel O’Flaherty-Chan κατάφερε να δημιουργήσει έναν Game Boy emulator που υπόσχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της μικρής λίστας των παιχνιδιών του App Store. Με αυτόν, θα μπορούν αρκετά παιχνίδια της Nintendo να γίνουν διαθέσιμα στο Apple Watch. Ο emulator είναι γνωστός με την ονομασία «Giovanni» και πρόκειται για λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Είναι μάλιστα διαθέσιμος στο Github για να τον μελετήσουν και άλλοι developers.

    super-mario-land-apple-watch

    Δεδομένου ότι ακόμα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια, ενδεχομένως να παρουσιάζει κάποια μικρά bugs ή και κολλήματα, αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα αν λάβει κανείς υπόψη τους περιορισμούς του Apple Watch, τόσο από άποψη λογισμικού όσο και υλικού. Σύμφωνα με τον developer, μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε, είναι οι περιορισμένες επιλογές ως προς την εισαγωγή δεδομένων του Apple Watch. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, ο developer αποφάσισε να συμπεριλάβει και το Digital Crown για τις άνω και κάτω κινήσεις του παιχνιδιού.

    https://twitter.com/_gabrieloc/status/842747111791718400

    Οι κινήσεις αριστερά και δεξιά υλοποιούνται με αντίστοιχη κύλιση του χεριού στην οθόνη του smartwatch, ενώ το ρόλο των πλήκτρων A και B αντιπροσωπεύει η πίεση στο εσωτερικό της οθόνης. Ο υπόλοιπος χώρος αυτής αφιερώθηκε στα εξαιρετικά μικρά πλήκτρα «Start» και «Select». Φυσικά, ο emulator χωλαίνει κάπως σε αυτό τον τομέα, αλλά με δεδομένους τους σαφείς περιορισμούς του Apple Watch, οι επιλογές αυτές φαντάζουν να είναι οι ιδανικότερες.

    Προς το παρόν, ο «Giovanni» αποτελεί ένα concept αποδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι είναι εφικτή η μεταφορά παιχνιδιών Game Boy στο Apple Watch. Ο O’Flaherty-Chan υπόσχεται ότι θα επιθεωρήσει ξανά τον emulator ενόψει της διάθεσης του watchOS 4. Ελπίζει σε καλύτερη υποστήριξη γραφικών και σημαντικές βελτιώσεις που θα αυξήσουν το framerate και τη συνολική gaming εμπειρία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles