15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    O hacker που ισχυρίζεται ότι έκλεψε τα δεδομένα εκατομμυρίων συνδρομητών της T-Mobile, χαρακτηρίζει την ασφάλεια της ως… «αστεία»!

    Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε αναφερθεί στη μεγάλη παραβίαση ασφαλείας που είχε συμβεί στην T-Mobile και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών να βγουν στη φορά και να διατίθενται προς πώληση στο dark web. Ο hacker που θεωρείται υπεύθυνος για αυτή την επίθεση (ύστερα από δικό του ισχυρισμό) ονομάζεται John Binns και σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στη Wall Street Journal, ουσιαστικά θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το πως κατάφερε να φέρει εις πέρας αυτή την επίθεση.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος χρησιμοποίησε ένα σχετικά απλό εργαλείο hacking, για να βρει έναν ευπαθή router και έτσι να αποκτήσει πρόσβαση στους κεντρικούς servers και να κλέψει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε ένα data center στην Washington. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Binns, προέβη σε αυτή την ενέργεια για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα στοιχεία για το πως κατάφερε να μπει στους servers του T-Mobile. Βέβαια το story του στη συνέχεια περιλαμβάνει μια απαγωγή… στη Γερμανία και την νοσηλεία του σε μια ψυχιατρική κλινική, οπότε ίσως και κάτι να μην πηγαίνει καλά με το όλο θέμα που υποστηρίζει. Οι υπεύθυνοι της T-Mobile δεν θέλησαν να σχολιάσουν τους παραπάνω ισχυρισμούς του Binns, ωστόσο τόνισαν ότι έκαναν ότι έπρεπε για να σφραγίσουν τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στην κλοπή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων 54 εκατομμυρίων συνδρομητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω γεγονός αποτελεί την 3η παραβίαση ασφαλείας μέσα σε 2 χρόνια και από ότι φαίνεται η T-Mobile ακόμη δεν έχει καταφέρει να προστατευθεί επαρκώς από τις επιθέσεις των hackers.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles