21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αποχώρηση-έκπληξη! Ο Hugo Barra αφήνει την Google για την Xiaomi

    Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο, μετά την απομάκρυνση του Andy Rubin από το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google αντιμετωπίζει μία “απώλεια”, καθώς ο Vice Precident of Product Marketing του Android και ένα από τα πιο γνωστά στελέχη της Google, Hugo Barra, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη θέση του, αλλά και την αμερικανική εταιρεία συνολικά.

    Ο Hugo Barra εργαζόταν στην Google από το 2008 και τα τελευταία χρόνια είχε εξελιχθεί σε ένα από τα πιο λαοπρόβλητα στελέχη της εταιρείας, με εμφάνιση σε πολλές από τις παρουσιάσεις της, όπως π.χ. το πρόσφατο Google I/O όπου επέδειξε το νέο Nexus 7.

    hugo-barra-google

    Όπως σημειώνει ο ίδιος σε post του στο Google+, αφήνει την Google και τη θέση του στο Android, για να ασχοληθεί ωστόσο και πάλι με το λειτουργικό αυτό από μία διαφορετική πλευρά αλλά και τοποθεσία στον πλανήτη. Έτσι, σε μερικές εβδομάδες θα βρεθεί στην Κίνα για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Vice President των Global Operations της εταιρείας Xiaomi.

    Η Xiaomi είναι ένας ανερχόμενος Κινέζος κατασκευαστής που έχει πετύχει να απασχολήσει ολόκληρο τον κόσμο τελευταία με τα δυναμικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της τα οποία στην Κίνα έχουν τεράστια απήχηση. Τώρα φαίνεται ότι θέλει να κάνει “άνοιγμα” σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τον Hugo Barra να αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο για να μπορέσει η εταιρεία να ενισχύσει την παρουσία της και σε άλλες αγορές.

    Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ακόμη και μεγάλα ειδησεογραφικά sites στις ΗΠΑ, δεν παραλείπουν να κάνουν μία λιγάκι πιο “spicy” αναφορά στα reports που αφορούν την αποχώρηση του Barra από την Google, σημειώνοντας πως, πριν λίγο καιρό, είχε τελειώσει η σχέση του με μία εργαζόμενη της εταιρείας, η οποία τώρα “συνδέεται” με τον Sergey Brin και ίσως αποτελεί το λόγο του χωρισμού του συνιδρυτή της Google από τη σύζυγό του που μόλις διέρρευσε. Το AllThingsD, συγκεκριμένα, σημειώνει πως η απόφαση του Barra για αυτή τη μεγάλη αλλαγή πάρθηκε πριν από αυτές τις εξελίξεις, ωστόσο, η αναφορά θα μπορούσε να έχει τη σημασία της…

    Σε κάθε περίπτωση, οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Hugo Barra στη νέα του θέση είναι μεγάλες, όσο για εμάς περιμένουμε να δούμε τα επόμενα βήματα της Xiaomi μαζί του, καθώς πρόκειται για έναν κατασκευαστή που φαίνεται ότι έχει να δώσει πολλά στην αγορά και εκτός Κίνας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles