15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο ήχος του κινητήρα, η μεγαλύτερη πρόκληση των κατασκευαστών sport ηλεκτρικών οχημάτων

    Είναι γεγονός πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Χάρη στις μειωμένες εκπομπές αέριων ρύπων και στην ευκολία χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τον ανεφοδιασμό τους, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάθε κατασκευαστής θα κληθεί να πειραματιστεί σε αυτήν την αγορά που μόλις τώρα σημειώνει τα πρώτα δειλά βήματα.

    sport-ochimata

    Ένας απ’ αυτούς τους κατασκευαστές είναι και η Porsche, η οποία εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο νέο Mission E electric sports sedan. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι μηχανικοί της εταιρείας αντιμετωπίζουν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Όπως γνωρίζουμε, η Porsche είναι γνωστή για την κατασκευή sport αυτοκινήτων, αλλά και SUVs. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αγοράσουν ένα όχημα της εταιρείας για τον ήχο του κινητήρα, εκτός φυσικά των κορυφαίων επιδόσεων που αυτός παρουσιάζει. Ο ήχος του κινητήρα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της και έχει προσελκύσει εκατομμύρια πελάτες σε όλον τον κόσμο.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, ο επικεφαλής του Mission E project, Stefan Weckbach, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι καταναλωτές επιθυμούν ο γνωστός ήχος των κινητήρων της Porsche να έρθει και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι κάτι που διασκεδάζει τον οδηγό, είναι κάτι που τον κάνει να δένεται με το όχημά του. Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ένας κατασκευαστής, ο οποίος θα θελήσει να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο.

    Ο επικεφαλής μηχανικός της Fiat Chrysler, Roberto Fedeli τόνισε ότι ο ήχος της μηχανής αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους. Παράλληλα, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη κατασκευή του ηλεκτρικού sport sedan που ετοιμάζει η ίδια. Το Bloomberg συμπληρώνει πως η Porsche εξετάζει να βρει κάποιον τρόπο προκειμένου να φέρει τεχνητό ήχο στη καμπίνα του οδηγού, μέσω του στερεοφωνικού, σαν κάτι παρόμοιες υλοποιήσεις άλλων εταιρειών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles