17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο υπερυπολογιστής Watson της IBM ετοιμάζεται να γίνει ένας ψηφιακός… Dr House

    Ο διάσημος υπερυπολογιστής Watson της IBM, που διακρίνεται για την εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη του, αναλαμβάνει καθήκοντα παρόμοια μ’ αυτά του Dr House, του γιατρού της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς που έβρισκε τη λύση σε δύσκολα ιατρικά προβλήματα.

    dr-house

    Έτσι, ο Watson, από τα τέλη του έτους, θα επιχειρήσει να δώσει λύσεις σε διαγνώσεις του Κέντρου μη Διαγνωσμένων και Σπάνιων Ασθενειών (ZusE) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Marburg στη Γερμανία. Ο Watson έχει παρελθόν στην ανάλυση πολύπλοκων ιατρικών περιπτώσεων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το ποσοστό επιτυχίας του.

    Όσοι επισκέπτονται το Κέντρο μη Διαγνωσμένων και Σπάνιων Ασθενειών στη γερμανική πόλη αναζητούν να μάθουν από τι πάσχουν ή να λύσουν το ιατρικό τους πρόβλημα, το οποίο δεν έχει ευρεθεί ή αντιμετωπιστεί μετά από 10άδες επισκέψεις σε ιατρούς. Η λίστα αναμονής στο κέντρο ξεπερνά τους 6.000 ασθενείς, έτσι η βοήθεια του υπερυπολογιστή και της νέας τεχνολογίας θεωρείται ότι μπορεί να δώσει λύσεις…

    dr-house-watson-ibm

    Γνωρίζουμε τον Watson κυρίως από τις “επιτυχίες” του στο παιχνίδι γνώσεων “Jeopardy” όπου έχει κερδίσει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

    Τώρα θα κληθεί να διαβάσει τους ογκώδεις ιατρικούς φακέλους των ασθενών, μελετώντας ταυτόχρονα και ένα μεγάλο όγκο ιατρικών δημοσιεύσεων, προσπαθώντας να βρει την απάντηση στο κάθε ιατρικό πρόβλημα.

    Οι έως τώρα δοκιμές του νοσοκομείου σε συνεργασία με τους μηχανικούς της IBM είναι άκρως ενθαρρυντικές και όλοι ελπίζουν να τα καταφέρει τουλάχιστον όσο καλά ο… Dr House.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles