19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο John McAfee θέλει να δημιουργήσει το gadget των 100 δολαρίων που θα μπλοκάρει τις παρακολουθήσεις

    Ο “εκκεντρικός” ιδρυτής της McAfee ξαναχτυπά… Ο John McAfee μάς έχει απασχολήσει στο παρελθόν με συλλήψεις, τρελά video απεγκατάστασης antivirus, τώρα όμως έχει αναζητήσεις για κάτι διαφορετικό…

    John McAfee

    Θέλει να δημιουργήσει ένα gadget, το οποίο, θεωρητικά, θα μπορεί να μπλοκάρει την NSA από το να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας. “Χρησιμοποιώντας το δε θα υπάρχει κανένας τρόπος κάποιος να διαπιστώσει ποιος είσαι ή πού βρίσκεσαι” σημειώνει χαρακτηριστικά ο McAfee.

    Ο ίδιος, σε ομιλία του στο San Jose Convention Center, έδωσε λεπτομέρειες για το project που ετοιμάζει, αναφέροντας ότι το εν λόγω gadget θα μπορεί να συνεργάζεται με smartphones και άλλου τύπου συσκευές, όπως tablets ή laptops, σε μικρά ιδιωτικά δίκτυα, στα οποία οι υπόλοιποι δε θα μπορούν να διεισδύσουν. Η συσκευή μπορεί να προσαρμοστεί σε τοπικό επίπεδο και κάθε δίκτυο μπορεί να καλύψει απόσταση έως και τρία τετράγωνα.

    Ο McΑfee αναφέρει ότι μία prototype συσκευή θα είναι έτοιμη σε έξι μήνες. “Έχουμε τα σχέδια και ψάχνουμε συνεργάτες για να αναπτύξουμε το hardware” σημειώνει, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να το πουλήσει και για λιγότερο από 100 δολάρια.

    Ουσιαστικά, λειτουργεί δημιουργώντας μικρά ιδιωτικά δίκτυα που λειτουργούν σαν ένα “dark web”, στο οποίο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι βρίσκονται έξω από αυτό. Ο McAfee σημειώνει ότι σχεδιάζει την τεχνολογία αρκετά χρόνια τώρα, ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχει εντείνει τις προσπάθειες του. Αναφέρει, επιπλέον, ότι το εν λόγω gadget δεν έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το Internet, αντιθέτως προσφέρει ένα προσαρμοσμένο σε τοπικό επίπεδο δυναμικό δίκτυο όπου οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν ιδιωτικά και να ανταλλάσσουν αρχεία.

    Φυσικά, δέχεται ότι μία τέτοια λύση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για εγκληματικούς σκοπούς. “Αυτό συμβαίνει όμως ακόμη και με τα τηλέφωνα” διευκρινίζει και συνεχίζει λέγοντας ότι “Αν η συσκευή απαγορευτεί στις ΗΠΑ, μπορούμε απλά να την πουλήσει στην Αγγλία, την Ιαπωνία ή τις χώρες του τρίτου κόσμου”…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles