12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Jony Ive, αρχισχεδιαστής της Apple, σχεδίασε ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από διαμάντια

    Ο αρχισχεδιαστής της Apple, Jony Ive, και ο επί χρόνια συνεργάτης του Marc Newson δημιούργησαν κάτι διαφορετικό: ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι.

    Jony Ive-Diamond-Ring

    Σε αντίθεση, ωστόσο, με τα περισσότερα διαμαντένια δαχτυλίδια που έχουν μεταλλική βάση από χρυσό ή ασήμι, ο Ive αποφάσισε να “σκεφτεί διαφορετικά” και αντ’ αυτού δημιούργησε ολόκληρο το δαχτυλίδι από διαμάντια.

    Επιπλέον, αντί να πωληθεί σε κάποιο κοσμηματοπωλείο, αυτό το μοναδικό δαχτυλίδι θα είναι διαθέσιμο σε μία δημοπρασία της Sotheby το Δεκέμβριο, για τους σκοπούς του (RED), οργανισμού για την εξάλειψη του HIV / AIDS.

    Το δαχτυλίδι θα κατασκευαστεί ώστε να ταιριάζει στον αγοραστή. Ακριβώς όπως ο σχεδιασμός του είναι μοναδικός, έτσι και η κατασκευή του δαχτυλιδιού θα είναι επίσης κάπως ασυνήθιστη.

    “Το διαμάντι θα είναι πολύπλευρο με αρκετές χιλιάδες όψεις, μερικές από τις οποίες είναι τόσο μικρές που θα έχουν μέγεθος μερικών εκατοντάδων μικρομέτρων. Ο εσωτερικός δακτύλιος θα κοπεί κυλινδρικά, για να έχει την επιθυμητή ομαλότητα, χρησιμοποιώντας ένα water jet με πάχος μικρομέτρου, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει μια ακτίνα λέιζερ”, αναφέρει η περιγραφή στο site δημοπρασιών της Sotheby. “Το τελικό σχέδιο του δαχτυλιδιού θα έχει μεταξύ 2.000-3000 πλευρές, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ πριν σε ένα ενιαίο κομμάτι.”

    Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι, ενώ το δαχτυλίδι αναμένεται να πουληθεί σε τιμή από 150.000 έως 250.000 δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles