19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο καφές παρατείνει τη ζωή. Είναι επίσημο!

    Επιτέλους, δικαίωση! Όλοι όσοι ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την μέρα μας χωρίς καφέ, τώρα έχουμε και το επιχείρημα ότι μας κάνει καλό. Ιατρική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine μας λέει πως όσοι πίνουμε καφέ, θα ζήσουμε περισσότερο.
    Η εκτενής έρευνα έδειξε πως άντρες που έπιναν 6 και περισσότερες κούπες καφέ κάθε μέρα, είχαν κατά 10% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια των 14 ετών που διήρκεσε η έρευνα. Γυναίκες που έπιναν περισσότερες από 6 κούπες καφέ είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την ίδια περίοδο, οπότε τα αποτελέσματα είναι προφανή.

    Οι ερευνητές έδειξαν επίσης πως η επίδραση του καφέ ήταν παρόμοια σε όλες τις αιτίες θανάτου, όπως η καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια, εγκεφαλικό, διαβήτης και λοιμώξεις. Η επίδραση όμως φαίνεται να είναι λιγότερη όταν γίνεται λιγότερη κατανάλωση καφέ. Η κατανάλωση μίας κούπας δηλαδή, φαίνεται να μην έχει καμία επίδραση στους ανθρώπους.

    Τι έχει όμως ο καφές που τον κάνει παράγοντα ζωής; «Ο καφές περιέχει περισσότερα από 1000 συστατικά που μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο θανάτου. Η ουσία που έχει μελετηθεί περισσότερο είναι η καφεΐνη, αν και παρόμοιες διασυνδέσεις με τον κανονικό καφέ και τον ντεκαφεϊνέ που παρατηρήθηκαν, τόσο σε αυτή την έρευνα, όσο και μία προηγούμενη, υποδεικνύουν ότι αν η σύνδεση μεταξύ κατανάλωση καφέ και θνησιμότητας ήταν τυχαία, κάποια άλλα συστατικά του καφέ, όπως τα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των πολυφενολών, θα μπορούσαν να είναι σημαντικά.» Αναφέρει ο Δρ Neal Freedman, ένας από τους ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στις ΗΠΑ.

    Είναι ο καφές η λύση; Ο καφές δίνει ζωή; Ε, μην υπερβάλλουμε κιόλας αλλά την επόμενη φορά που θα σας πει κάποιος να κόψετε τους καφέδες, ξέρετε τι να  πείτε.

    Πηγή: The Telegraph via Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles