19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο Kim Dotcom μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ από τη Νέα Ζηλανδία

    Ο Kim DotCom, ο άνθρωπος πίσω από το Megaupload, αντιμετωπίζει τώρα το ενδεχόμενο να εκδοθεί στις ΗΠΑ από τη Νέα Ζηλανδία όπου ζει τα τελευταία χρόνια, μετά από σχετική απόφαση δικαστηρίου στη χώρα.

    kim-dotcom

    Αντιμετωπίζει κατηγορίες μεταξύ άλλων για εκβιασμούς και ξέπλυμα χρήματος, πέραν φυσικά από την παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, με το BBC να αναφέρει ότι οφείλει στις εγχώριες αρχές το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων. Η νομική ομάδα του θα ασκήσει πάντως έφεση για την υπόθεση, ενώ ο 41χρονος Γερμανός, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Kim Schmitz, έγραψε μεταξύ άλλων στο twitter ότι “η μάχη συνεχίζεται” και είναι “χαρούμενος που βρίσκεται με τα παιδιά του”, καθώς υπάρχουν “σημαντικότερα ζητήματα από το copyright”.

    kim-dotcom-twitter

    To Megaupload είχε κλείσει με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, στις αρχές του 2012, κατά τη διάρκεια έρευνας για καταγγελίες παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ο ίδιος ο Kim Dotcom είχε συλληφθεί από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας μετά από έφοδο στο σπίτι του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles