19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο κινέζικος “κλώνος” του HTC One και η απίστευτη ομοιότητά του με την αυθεντική συσκευή

    Το Engadget.com έχει στα χέρια του και μας παρουσιάζει έναν “κλώνο” του HTC One, ο οποίος μοιάζει σαν “δυο σταγόνες νερό” με την πρόταση των Ταϊβανέζων και πολύ δύσκολα θα τoν ξεχωρίσετε, τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά.

    htc-one-fake

    Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τις δύο συσκευές, την “ψεύτικη” αριστερά και την πραγματική δεξιά. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες.

    Το “fake” HTC One που μπόρεσε να προμηθευτεί το Engadget έχει φαινομενικά ελάχιστες διαφορές από το πραγματικό, αν πάντως το πάρεις στα χέρια σου αναγνωρίζεις περισσότερες. Καταρχήν, η κατασκευή του είναι κυρίως από πλαστικό, ενώ η οθόνη του έχει χαμηλότερη ανάλυση (720p και όχι 1080p που έχει το μοντέλο της HTC).

    Οι υπεύθυνοι του αμερικανικού site διαπίστωσαν επιπλέον με έκπληξη ότι ενώ διαθέτει γρίλιες για ηχεία στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής, αυτές στο κάτω είναι… “διακοσμητικές”.

    Το “fake” HTC One δεν υποστηρίζει NFC ούτε διαθέτει πομπό υπερύθρων, ενώ διαθέτει μία vanilla έκδοση του Android 4.2.1 (που αντιμετωπίζει σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα συγχρονισμού με τη Google) χωρίς τις παραμετροποιήσεις του Sense UI.

    htc-one-fake-2

    Επίσης, διαθέτει ένα τετραπύρηνο chipset της MediaTek στα 1.2GHz το οποίο συναντάμε σε πολλές παρόμοιες κινέζικες συσκευές και δεν μπορεί φυσικά να συναγωνιστεί σε καμία περίπτωση τον Snapdragon 600 του HTC One.

    Η συσκευή κόστισε στους υπευθύνους του Engadget περί τα 210 δολάρια, όπως αναφέρουν ωστόσο δεν αξίζει το ρίσκο της αγοράς της, κάτι που θα μπορούμε να πούμε ότι ισχύει σε κάθε περίπτωση “κλώνου”. Όπως και να έχει, ωστόσο, έχει το ενδιαφέρον του το γεγονός ότι πρόκειται για μία αρκετά ακριβή αντιγραφή ενός γνωστού μοντέλου, όπως έχει συμβεί και με συσκευές άλλων κορυφαίων κατασκευαστών (Apple, Samsung κ.ο.κ).

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles