18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο Nick Georgiou, η Νέα Υόρκη και ο λόγος που μετατρέπει παλιές εφημερίδες σε… έργα τέχνης!

    O Nick Georgiou είναι ένας καλλιτέχνης που έχει γεννηθεί στο Queens της Νέας Υόρκης, από το ονοματεπώνυμό του, πάντως, φανταζόμαστε ότι είναι κυπριακής (ή ελληνικής) καταγωγής. Αυτό, βέβαια, μικρή σημασία έχει μπροστά στη φαντασία του…


    Τα έργα τέχνης του έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθώς εμπνέονται αποκλειστικά από παλιές εφημερίδες αλλά και βιβλία. Χρησιμοποιεί το χαρτί για τις “παράξενες” δημιουργίες του, μία σειρά από γλυπτά ή πίνακες που μπορεί να σας θυμίσουν από ζώα έως μία… εξωγήινη μορφή.

    Ο κόσμος του Nick Georgiou είναι πραγματικά ξεχωριστός. Κάποια από τα γλυπτά του, τα οποία αρέσκεται να ενσωματώνει στο αστικό περιβάλλον, βρίσκονται στους δρόμους του “Μεγάλου Μήλου”, ενώ κάποιες άλλες δημιουργίες του εκτίθενται σε gallery στη Νέα Υόρκη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Τα έργα του καλλιτέχνη και τα υλικά που χρησιμοποιεί για να τα φιλοτεχνήσει αντικατοπτρίζουν, όπως δηλώνει ο ίδιος, τη μεταμόρφωση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τύπο. Ο Nick Georgiou θέλει να δείξει πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται μακριά από παραδοσιακές μεθόδους ανάγνωσης, χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές τους. Θέλει, με άλλα λόγια, να τονίσει τον εθισμό μας στα νέα που ανακυκλώνονται κάθε 24ωρο.

    Σε μια εποχή που αγαπημένες συνήθειες του παρελθόντος έχουν αλλάξει ριζικά και όλοι μας βρισκόμαστε ολοένα και συχνότερα μπροστά από έναν υπολογιστή, ο Nick Georgiou έχει βρει το δικό του τρόπο να “εκφραστεί” αλλά και να καταθέσει τη γνώμη του, ακόμη και χωρίς λέξεις… Δείτε κάποιες από τις “παράξενες” δημιουργίες του.

    Πηγές: Citizens Artist CollectivePlanet Oddity

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles