14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Obama είχε… προβλέψει την επιτυχία του iPhone!

    Δεν είναι λίγες οι φορές που βιβλία στελεχών της Silicon Valley αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από το τεχνολογικό μας παρελθόν, όπως δηλώσεις μεγάλων “ανδρών” ή απόψεις τους για ζητήματα που έχουν το ενδιαφέρον τους. Αυτή τη φορά, τα βλέμματα στρέφονται σε ένα νέο βιβλίο του David Axerod, που υπήρξε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama και φαίνεται πως αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με μία συνάντηση του Obama με τον Steve Jobs, αλλά και τη γνώμη του πρώτου για το… iPhone, πριν την ανακοίνωσή του.

    Πίσω στο 2007, και λίγο πριν η Apple και ο Steve Jobs ανακοινώσουν στο κοινό μία ακόμη συσκευή τους που έγραψε ιστορία, το πρώτο iPhone, φαίνεται πως έδειξαν το μοντέλο στον Barack Obama σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του.

    Ο Obama, όπως μας μεταφέρει τώρα ο Axerod, φαίνεται πως δεν μπορούσε να κρατήσει τον ενθουσιασμό του μετά την επαφή του με τη συσκευή. “Αν ήταν νόμιμο θα ήθελα να αγοράσω ένα… πλοίο γεμάτο με μετοχές της Apple” φέρεται να δήλωσε ο τωρινός πρόεδρος των ΗΠΑ. “Αυτό το πράγμα δείχνει να είναι πραγματικά μεγάλο”, σημείωσε ο Obama, αναφερόμενος στο iPhone, και η συνέχεια είναι… ιστορία.

    steve-jobs-obama

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μία σειρά ακόμη συναντήσεις με τον Jobs πριν το θάνατο του δεύτερου το 2011, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου “Silicon Valley Summit”, το οποίο βλέπετε στη φωτογραφία που συνοδεύει το θέμα.

    Τον ενθουσιασμό του για το iPhone, πάντως, πίσω στο 2007, δεν τον συμμερίζονταν όλοι, αν θυμηθούμε για παράδειγμα την άποψη του πρώην CEO της Microsoft Steve Ballmer, ο οποίος “κορόιδευε” το πρώτο iPhone και γέλαγε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου εκείνης της εποχής (θυμηθείτε αυτή τη στιγμή εδώ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles