22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο πιο “διάσημος” αλλά και “ανώνυμος” φωτογράφος gaming systems στον κόσμο

    Εάν κάποια στιγμή, έχετε ψάξει για φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη σελίδα σας χωρίς περιορισμούς, ίσως καταλήξετε στο Wikipedia Commons, όπου θα βρείτε πιθανότατα αυτό που αναζητάτε. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι φωτογραφίες που θα συναντήστε δεν είναι πάντα της καλύτερης ποιότητας, εκτός και αν αφορούν το… gaming. Τι συμβαίνει λοιπόν;

    PS2-Versions

    Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται… Evan Amos. Είναι ένας φωτογράφος που αρέσκεται να φωτογραφίζει κονσόλες και άλλα gaming systems, καινούρια και παλιά, χωρίς ωστόσο για τις εντυπωσιακές φωτό του να παίρνει credits και ούτε ένα ευρώ. Ανεβάζει τις φωτό στο Wikimedia Commons, όπου ο καθένας μπορεί να τις πάρει και να τις χρησιμοποιήσει, είτε από ένα site είτε από ένα ολόκληρο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

    Όπως λέει ο ίδιος, ξεκίνησε την καριέρα του τραβώντας διάφορες φωτό, από φαγητά και γλυκά έως ηλεκτρονικά, γρήγορα όμως επικεντρώθηκε στα videogame systems.

    Και καθώς έβλεπε ότι για πολλά από τα συστήματα υπήρχαν στο Internet χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες, έβαλε ως στόχο να βρει όσο περισσότερα μπορεί και να τραβήξει υψηλής ανάλυσης όμορφες λήψεις που θα μείνουν στην “ιστορία”.

    Έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες γι’ αυτό και, μάλιστα, έχει έρθει σε επαφή ακόμη και με συλλέκτες, προκειμένου να καταφέρει να βρει σπάνια συστήματα για φωτογράφηση.

    vanamo

    Αυτή την περίοδο τρέχει και μία εκστρατεία στο Kickstarter, που έχει πιάσει το στόχο χρηματοδότησής της, ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει το “online μουσείο gaming” που θέλει και θα περιλαμβάνει ακόμη και τα πιο σπάνια συστήματα.

    Το video από την “εκστρατεία” του τα λέει όλα…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles