17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο πιο μικροσκοπικός φορητός υπολογιστής που έχετε δει ποτέ, μοιάζει με φλασάκι

    Η Νορβηγική εταιρία FXI Technologies παρουσίασε έναν εκπληκτικά μικρό φορητό υπολογιστή που, σε πρώτη όψη, νομίζει κανείς ότι πρόκειται για flash drive. Κι όμως. Μην σας παρασύρει το μικρό του μέγεθος.

    Πρόκειται για ένα διπύρηνο υπολογιστή και το concept του είναι να λειτουργεί σε οποιαδήποτε οθόνη ή συσκευή. Η μία άκρη του έχει έξοδο USB, ενώ η άλλη HDMI και μαζί με το bluetooth μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή PC ή Tablet ή smartphone αλλά και να χρησιμοποιήσετε με αυτό κάποιο ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι.

    Ο επεξεργαστής του είναι ο διπύρηνος Samsung Exynos ARM στα 1.2-GHz (ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στο Samsung Galaxy S II), και διαθέτει μέχρι και υποδοχή για micro SD!

    To “μικρό” ονομάζεται Cotton Candy, δηλαδή, καραμέλα και έχει πραγματικά το μέγεθος μίας μεγάλης καραμέλας αλλά και την … ίδια απόλαυση. Τρέχει σε Android Gingerbread. Αυτό σημαίνει πως αν το συνδέσετε μέσω USB σε κάποιο laptop, τα Windows ή το OS X θα το διαβάσει ως USB και θα μπορέσετε να δουλέψετε στο Android περιβάλλον, σε ανεξάρτητο παράθυρο, ξεχνώντας το λειτουργικό της συσκευής που σας φιλοξενεί. Αν μάλιστα θέλετε, θα μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον “μικρό” σας, απλά με drag and drop.

    Συνδεδεμένος με μία τηλεόραση σας επιτρέπει να κάνετε αναπαραγωγή βίντεο μέχρι και 1080p ή να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση αυτή ως οθόνη, αγόγγυστα.

    Λεπτομέρειες για την τιμή, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα, αλλά υπολογίζεται πως θα είναι κάτω από τα 200 δολάρια. Μεταξύ μας… Η “καραμέλα” των Νορβηγών αποθεώνει την φορητότητα. Φανταστείτε να είστε συνέχεια εν κινήσει και να μπορείτε να “πεταχτείτε” σε ένα internet cafe ή ένα business point ενός αεροδρομίου και με μία κίνηση να μπορείτε να δουλεύετε στο δικό σας interface, με τον προσωπικό σας υπολογιστή που έχει το μέγεθος… αναπτήρα.

    Πηγή: Fox News

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles