18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο πόλεμος του Trump στην Κίνα συνεχίζεται!

    Μπορεί να μην είναι πλέον Πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά οι ενέργειες του Donald Trump εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στην Κίνα…

    Πριν λίγες μέρες, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να χειρίζεται συναλλαγές των μετοχών των China Mobile, China Unicom και China Telecom. Η ανακοίνωση είναι απόρροια του ban που επέβαλε ο Trump το Νοέμβριο σε 31 εταιρείες που δήλωσε οτι ανήκουν ή ελέγχονται από τον κινέζικο στρατό.

    Για να καταλάβετε τα μεγέθη για τα οποία έχουμε να κάνουμε, η China Mobile είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ασύρματων επικοινωνιών του κόσμου, με πάνω από 946 εκ. συνδρομητές! Συγκριτικά, ο μεγαλύτερος πάροχος των ΗΠΑ, η Verizon, έχει “μόλις” 120 εκ. συνδρομητές…


    Φυσικά, αυτή η εξέλιξη δεν χαροποίησε ιδιαίτερα την Κίνα. Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε πως η κίνηση αυτή δεν συμβαδίζει με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και πλήττει τα δικαιώματα τόσο των κινέζικων εταιρειών, όσο και των επενδυτών σε κάθε χώρα, συμπεριλαμβανόμενων των ΗΠΑ. Επίσης, δήλωσε πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις κινέζικες εταιρείες.

    Ο Trump θα αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου (αν και έχει δηλώσει πως δεν θα το κάνει…), ενώ επιδεικνύει υπέρμετρη σκληρότητα εναντίον της Κίνας το τελευταίο διάστημα. Η τελευταία ελπίζει πως η έλευση του Joe Biden θα βοηθήσει στην αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Πηγή

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles