15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    O Πρόεδρος Biden ανακαλεί το διάταγμα του Donald Trump που αφορούσε στο ban των TikTok και WeChat!

    Ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ που είδαμε τη χρονιά που μας πέρασε στο κόσμο της τεχνολογίας, αφορούσε στην απαγόρευση χρήσης του TikTok (και πολλών ακόμη «made in China» apps όπως το WeChat) από την τεράστια αγορά των Η.Π.Α. O Donald Trump στους τελευταίους μήνες του στο Οβάλ γραφείο είχε εξαπολύσει ένα αδυσώπητο πόλεμο ενάντια σε οποιοδήποτε τεχνολογικό προϊόν (software αλλά και… hardware) έκανε θραύση στις Η.Π.Α. Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, ο D. Trump είχε διαμηνύσει πως εάν τελικώς δεν μπορούσε να βρεθεί αγοραστής αμερικανικών συμφερόντων για το TikTok, τότε θα έπρεπε να πάψει τη λειτουργία του. Ωστόσο, η προσπάθεια απαγόρευσης και αποκλεισμού του TikTok στις Η.Π.Α., δεν έπιασε τόπο και ο Joe Biden έρχεται τώρα για να διορθώσει (εν μέρει) την κατάσταση.

    Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος υπέγραψε ένα νέο προεδρικό διάταγμα, το οποίο ναι μεν επιτρέπει τη λειτουργία και τη χρήση των εφαρμογών TikTok και WeChat, όμως με ορισμένους… αστερίσκους. Τόσο οι προαναφερθείσες εφαρμογές, όσο και πολλές ακόμη που «κατάγονται» από το εξωτερικό τίθενται σε καθεστώς ενδελεχούς ελέγχου. Η εν λόγω απόφαση ουσιαστικά επιχειρεί να θέσει μια σειρά από guidelines που αφορούν τα apps, όπου η διαχείριση data και προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών κρύβει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των Η.Π.Α. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει ότι οι αρχές των H.Π.Α θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να τσεκάρουν εάν μια εφαρμογή παραβιάζει τους κανόνες που έχουν τεθεί από την αμερικανική πολιτεία και σε αυτή τη φάση όπως αντιλαμβάνεστε, τόσο το WeChat όσο και το TikTok τελούν υπό καθεστώς στενής εποπτείας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles