18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο πρώτος 3-layer CMOS αισθητήρας της αγοράς από τη Sony οδηγεί τις εξελίξεις

    Το τμήμα εικόνας της Sony εντυπωσιάζει επιδεικνύοντας πριν λίγες ημέρες έναν καινούριο αισθητήρα κάμερας, που μπορεί να τραβήξει video slow-motion ανάλυσης 1080p στα 1.000 frames το δευτερόλεπτο. Ο νέος αισθητήρας CMOS είναι 3 στρωμάτων -κάτι που αποτελεί πρωτιά για τη βιομηχανία- και μπορεί να τραβήξει video σε αργή κίνηση 8 φορές ταχύτερα απ’ ό,τι ο ανταγωνισμός του, με την ελάχιστη παραμόρφωση κατά την εστίαση σύμφωνα με την εταιρεία.

    cmos2

    Ο νέος κορυφαίος αισθητήρας της Sony μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης 19.3MP σε 1/120ο του δευτερολέπτου, επίδοση που, σύμφωνα με τη Sony, τον καθιστά τέσσερις φορές γρηγορότερο από τα άλλα chips, χάρη στην DRAM υψηλής χωρητικότητας που ενσωματώνει και μία “4-tier” κατασκευή στο τμήμα του κυκλώματος που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή αναλογικών σημάτων σε ψηφιακά.

    Αυτές οι επιδόσεις το οδηγούν στην κορυφή της αγοράς, όσον αφορά τους αισθητήρες smartphones, ξεπερνώντας συσκευές όπως τα iPhone 7 και Google Pixel που μπορούν να τραβήξουν slow-motion video ανάλυσης 1080p αλλά στα 120fps. Google και Apple πάντως ενσωματώνουν αισθητήρες της Sony στις συσκευές τους, έτσι δεν αποκλείεται να δούμε το νέο αισθητήρα σε κάποιο από τα επόμενα μοντέλα τους.

    Δείτε το video

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles