15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο ψηφιακός κίνδυνος για τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους και πώς μπορούν να χάσουν πελάτες από τους ψηφιακούς κολοσσούς

    Νέες προκλήσεις για τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους ενδέχεται να επιφέρει η εισαγωγή της eSIM αφού σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Accenture καταδεικνύεται πως εάν ένας παγκόσμιος ψηφιακός κολοσσός, όπως η Google ή η Amazon, ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, το 44% των ερωτηθέντων θα άφηναν τον τωρινό πάροχο τους, γεγονός το οποίο δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

    Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 68% των καταναλωτών θα ενδιαφερόταν να χρησιμοποιήσει μια συσκευή με eSIM με το 50% να δηλώνει ότι θα το προτιμούσε λόγω της δυνατότητας εναλλαγής παρόχων ευκολότερα και γρηγορότερα για φθηνότερα προγράμματα κλήσεων ή δεδομένων, επιταχύνοντας τον αγώνα δρόμου για συνδεσιμότητα και δεδομένα και μετατρέποντας περαιτέρω τη βασική δραστηριότητα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε «commodity». Επιπρόσθετα, ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί καθώς νέοι παίκτες εισέρχονται στην αγορά, ενσωματώνοντας τις eSIM στις συσκευές στο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, προσπερνώντας έτσι τον πάροχο δικτύου και προσεγγίζοντας απευθείας τον τελικό πελάτη.

    accenture

    «Η παροχή τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών γίνεται ολοένα και περισσότερο commodity και ως αποτέλεσμα οι πάροχοι θα πρέπει να επιταχύνουν δραματικά την είσοδό τους σε νέες αγορές, διαφορετικά οι ευκαιρίες θα χαθούν» δήλωσε ο Francesco Venturini, Global Industry Managing Director for Media & Communications της Accenture. «Υπάρχουν ώριμες ευκαιρίες προς αξιοποίηση, αρκεί οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι να επενδύσουν στη βασική τους δραστηριότητα, ώστε να παραμείνει υγιής, ενώ παράλληλα να επιταχύνουν την καινοτομία και να επεκτείνουν τη δυνατότητα παροχής νέων ψηφιακών υπηρεσιών, προσφέροντας πραγματική αξία στους πελάτες τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουν το λειτουργικό μοντέλο τους και να αποδεσμευτούν από τα στεγανά στα οποία λειτουργούν έως τώρα, προκειμένου να μπορούν να κινηθούν με την απαραίτητη ταχύτητα και προσαρμοστικότητα».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles