14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο ρόλος του iPad στην… αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

    Τώρα δε γνωρίζουμε πόσο μας βοηθάει μία τέτοια είδηση να αισθανθούμε “περήφανοι ως Έλληνες”, αλλά, σε κάθε περίπτωση, σας τη μεταφέρουμε λόγω του…”τεχνολογικού” της ενδιαφέροντος.

    Όπως σημειώνει το Apple Insider, την περίφημη διαδικασία του “κουρέματος”, της αναδιάρθρωσης δηλαδή του ελληνικού χρέους, διευκόλυναν τα tablets της αμερικανικής εταιρείας.

    Περίπου 100 iPad χρησιμοποιήθηκαν, σε μία προσπάθεια να συντονιστούν οι χιλιάδες ομολογιούχοι ανά τον κόσμο, και να υπογράψουν σχετικά με την αναδιάρθρωση. Πρόκειται για μία απόφαση που έλαβε ο Bob Apfel, πρόεδρος της Bondholder Communications Group, προκειμένου να διευκολύνει το δύσκολο έργο του συντονισμού των ομολογιούχων, αλλά και των πολύπλοκων πράξεων που απαιτούνταν για την αναδιάρθρωση.

    Τα iPad ήταν εφοδιασμένα με μία προσαρμοσμένη εφαρμογή σχετική με την αναδιάρθρωση του χρέους και είχαν δοθεί σε πολλούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και τραπεζών στο εξωτερικό που διαχειρίζονται τη συμφωνία. Ο στόχος, σύμφωνα με τον Apfel, ήταν να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα που ακολουθούσε τους εμπλεκομένους όπου και αν βρίσκονταν, καθώς οι περισσότεροι περνούν το χρόνο τους στο δρόμο και όχι σε κάποιο γραφείο.

    “Ήταν η μεγαλύτερη οικονομική συναλλαγή στην ιστορία” αναφέρει ο Apfel και συνεχίζει “δε θα μπορούσαμε να την ολοκληρώσουμε χωρίς τα iPad”. To team ολοκλήρωσε το deal στις 25 Απριλίου, μειώνοντας το ελληνικό χρέος κατά 101.82 δισ. ευρώ.

    Φαίνεται, πάντως, πως ο ρόλος του iPad στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, είναι πλέον σημαντικός, καθώς η ταμπλέτα της Apple έχει “υιοθετηθεί” και αξιοποιείται σχετικά από ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

    Πηγή: Xblog via Mac User via Apple Insider

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles