21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο Ρώσος Zuckerberg λέει πως οι Ρώσοι κατασκόπευαν τους Ουκρανούς μέσω social media!

    Ο Pavel Durov είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του ρωσικού social δικτύου VK, ενός… κλώνου του Facebook. Όχι, δεν στον προξενεύουμε, απλά τα όσα υποστήριξε αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην Κριμαία, είναι κομματάκι ενδιαφέροντα και είπαμε να τα μοιραστούμε μαζί σου.

    russia-vk-ukraine

    Ο Durov, που λες, λέει πως τον Δεκέμβριο του 2013 η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας απαίτησε από την εταιρεία του να της παραδώσει δεδομένα από τους διαχειριστές της ομάδας Evromaydana, ενός γκρουπ που με τις συντονισμένες του κινήσεις έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του στην παραίτηση του Ουκρανού πρωθυπουργού Viktor Yanukovich. Ο ίδιος αρνήθηκε καθώς, όπως είπε, η ρωσική νομοθεσία δεν ισχύει για Ουκρανούς πολίτες, ωστόσο η πράξη του αυτή του κόστισε τις μετοχές του στην εταιρεία!

    «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Έχω ακόμα τουλάχιστον κάτι πολύ πιο σημαντικό: καθαρή συνείδηση και ιδανικά που σκοπεύω να υπερασπιστώ», δήλωσε ο Durov ο οποίος αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε δεχθεί κι άλλη προσέγγιση εκ των άνωθεν για το κλείσιμο μιας ομάδας εναντίον της διαφθοράς αυτή τη φορά. Και εδώ είχε αρνηθεί πεισματικά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως παρ’ ότι παραιτήθηκε αναγκαστικά από την ηγεσία του VK, ο Durov επέστρεψε στη θέση του λίγο αργότερα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles