BREAKING

5

O Sergey Brin κυκλοφορεί με τα νέα γυαλιά της Google!

Δεν είναι δύο μέρες που σας γράψαμε για το εκπληκτικό Project Glass, που διέρρευσε η Google. Τα γυαλιά της που ενσωματώνουν λειτουργίες όπως αυτές που έχουμε στις έξυπνες συσκευές μας.

Τα γυαλιά αυτά κυκλοφορούν κι αυτός που τα κυκλοφορεί είναι ο Sergey Brin, ο συνιδρυτής της Google και υπεύθυνος του GoogleX, όπως φαίνεται εδώ στη φωτογραφία με τον Robert Scoble.

Φοράει τα πρότυπα γυαλιά, τα οποία λειτουργούν κανονικότατα! Ο Scoble, όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Google+, δεν του επιτράπηκε να τα φορέσει ο ίδιος, μπόρεσε όμως να δει ότι υπήρχαν πληροφορίες που εμφανίζονταν στην μικροσκοπική οθόνη πάνω από το δεξί μάτι του Brin.

“Μου είπε αμέσως ότι είναι πρότυπο», γράφει ο Scoble. «Είδα ένα μπλε φως να εμφανίζεται στην κόρη του δεξιού του ματιού. Ίσως ήταν το προφίλ μου στο G+, ή μία φωνή κάποιου από τις δημόσιες σχέσεις που του έλεγε «μην πεις τίποτα» :) »

«Τα γυαλιά όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά» λέει ο Scoble «και φαίνονται πολύ ελαφριά. Το headset φαίνεται πολύ αυτόνομο, αν και ο Brin είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο που θα μπορούσε να περιέχει κάποια μπαταρία ή κάποιον επεξεργαστή ". Το τελευταίο, ίσως και να ισχύει, αν και πιστεύουμε πως περισσότερο εύκολο θα ήταν τα γυαλιά να συνδέονται μέσω streaming με κάποια Android συσκευή.

Όσο κι αν μας ενθουσίασε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Google, ή οι φωτογραφίες που διέθεσε η εταιρεία, το να βλέπουμε πως αυτά τα γυαλιά τα φοράει ένας αληθινός άνθρωπος και τα κυκλοφορεί, είναι απολύτως συναρπαστικό. Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα τεθούν σε διάθεση στην αγορά ή πόσο θα κάνουν. Αλλά πραγματικά, αν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει όραμα και καινοτομεί, αυτή είναι η Google. Τέλος!

Πηγή: SlashGear

3 Comments

 • Kostas AR guru!
  6 Απριλίου 2012 at 17:53

  Αντίστοιχο site με γυαλιά έχει φτιάξει και η nokia εδώ και καιρό! Με ίδιο σενάριο, πρωινό ξύπνημα! 
  Άργησε η google!
  Βασικά αυτά όλα για να δουλέψουν θα χρειάζεται να φοράς τους AR φακούς επαφής της innovega, οι οποίοι για να κυκλοφορήσουν θα χρειαστεί άδεια από FED , δοκιμές σε ανθρώπους ώστε να μην υπάρχουν θέματα υγείας, επιληψίας κλπ, να υπολογίζετε   τουλάχιστον μετά από δύο χρόνια, γιατί πολύ πολύ απλά το μάτι ΔΕΝ μπορεί να εστιάσει σε τόσο κοντινές αποστάσεις χωρίς τους ειδικούς φακούς! 
  Βάλτε ένα βιβλίο δίπλα στο μάτι σας για να καταλάβετε τι εννοώ! Πόσο μάλιστα μια μικροσκοπική οθόνη!
  Με τους φακούς επαφής δεν θα χρειάζονται ειδικά οπτικά όπως στις σημερινές υλοποιήσεις με τα τεράστια οπτικά κλπ.
  Γιαυτό λοιπόν μην χαίρεστε ακόμη, απλά κάντε 2-3 χρόνια υπομονή!

  Σχετικά links
  Nokia: http://www.youtube.com/watch?v=A4pDf7m2UPE&feature=youtube_gdata_player
  Innovega: http://innovega-inc.com/new-architecture.php

  Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος!

 • Donald Iljazi
  6 Απριλίου 2012 at 15:38

  Ωραία τεχνολογία και θυμίζει πολύ διάφορες φουτουριστικές ταινίες που βλέπουμε άλλα δεν βλέπω να έχει μεγάλη απήχηση στον περισσότερο καθημερινό κόσμο… είναι πολύ Alien. Επίσης νομίζω πως αν έχουμε αυτό το πράγμα συνέχεια να θυμάται πράγματα για εμάς τότε θα εξασθενήσει η μνήμη μας ίσως… (Αλτζχάϊμερ;). Επίσης θα είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που ήδη φοράνε γυαλιά να φοράνε και αυτά επάνω…

  Προσωπικά έχω μια μικρή μυωπία και τα γυαλία που είναι πανάλαφρα δεν μπορώ να τα κρατήσω πάνω απο 1-2 ώρες πάνω μου με κουράζουν, τώρα για τους υπόλοιπους δεν ξέρω…

 • George
  6 Απριλίου 2012 at 11:34

  Ξαφνικά αυτοί που φοράμε γυαλιά βρήκαμε λόγο να ΜΗΝ τα βγάλουμε. :P