14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Stephen Hawking προειδοποιεί: Η επικοινωνία μας με εξωγήινους μπορεί να είναι καταστροφική

    O Stephen Hawking δεν ενθουσιάζεται με το ενδεχόμενο να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους (αν αυτοί φυσικά υπάρχουν κάπου κοντά ή μακριά μας) ίσα-ίσα που τον ανησυχεί (και πολύ).

    stephen-hawking

    Ο διάσημος κοσμολόγος και θεωρητικός φυσικός, σε ντοκιμαντέρ για εκείνον, αφού σημείωσε ότι, όσο μεγαλώνει, τόσο πείθεται ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν, ανέφερε ότι ίσως πρέπει να είμαστε διστακτικοί αν προκύψει θέμα επικοινωνίας με εξωγήινους.

    Στο ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε από το BBC και έχει τίτλο “Τα αγαπημένα μέρη του Stephen Hawking” (Stephen Hawking’s Favourite Places) ο ίδιος σημείωσε ότι στον πλανήτη Gliese 832cc -ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίζεται ως μία νέα γη καθώς μπορεί να υποστηρίξει εξωγήινη ζωή- μάλλον δε θα χαρούν και πολύ να έρθουν σε επαφή μαζί μας”.

    “Ίσως μία μέρα έρθει ένα σήμα σε εμάς από έναν τέτοιο πλανήτη, όμως θα ήταν καλύτερα να το σκεφτούμε λίγο πριν απαντήσουμε σ’ αυτό”, σημειώνει ο Hawking και συνεχίζει: “Ίσως η συνάντηση με έναν ανώτερο πολιτισμό εξελιχθεί όπως η συνάντηση των ιθαγενών στην Αμερική με τον Κολόμβο… Μπορεί οι εξωγήινοι να είναι αδίκτακτοι επιδρομείς που περιπλανώνται αναζητώντας να λεηλατήσουν πόρους και να κατακτήσουν πλανήτες”.

    Ο Hawking αναφέρθηκε και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας ότι “είμαστε κοντά στο σημείο όπου η κατάσταση μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη”. Άφησε μάλιστα αιχμές κατά του Donald Trump σημειώνοντας ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισίου μπορεί να οδηγήσει τη Γη στην καταστροφή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles