15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    O Steve Ballmer μάλλον… μετάνιωσε που κάποτε κορόιδευε το πρώτο iPhone

    Όταν, το 2007, είχαν ρωτήσει τον Steve Ballmer τη γνώμη του για το πρώτο iPhone – που είχε μόλις παρουσιάσει ο Steve Jobs – τα πρώτα σχόλιά του ήταν αρκετά περιπαιχτικά – κυρίως ως προς την τιμολόγηση της συσκευής. Είχε μάλιστα πει ότι δε θα μπορούσε αυτή η πρόταση να προσεγγίσει τους πελάτες σε επιχειρήσεις, επειδή δεν είχε φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο.

    Διαβάστε εδώ το άρθρο μας σχετικά με το πώς είχε αντιμετωπίσει ο Ballmer (τότε CEO της Microsoft) την ανακοίνωση του πρώτου iPhone

    steve-ballmer

    Τώρα, περίπου 10 χρόνια μετά, ο Ballmer σχεδόν παραδέχεται ότι… έκανε λάθος. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σημειώνει επίσης ότι έπρεπε νωρίτερα να παρακινήσει τη Microsoft να είναι ενεργή και στον τομέα του hardware στο κομμάτι του mobile. Ανέφερε ότι, αν και ο ίδιος πίεσε για το Surface, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν ήταν τόσο υπέρ του project, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Bill Gates δε συμμεριζόταν την υποστήριξη του στο hardware, κάτι που οδήγησε σε… κατάρρευση τη σχέση τους.

    Μακάρι να είχα σκεφτεί το μοντέλο της επιδότησης τηλεφώνων μέσω των operators, λέει τώρα ο πρώην CEO της Microsoft, που χαρακτηρίζει καινοτόμο το επιχειρηματικό μοντέλο της Apple ώστε να προωθήσει τις ακριβές συσκευές της – στις οποίες δεν πίστευε και πολύ, αλλά μάλλον τώρα έχει… αλλάξει γνώμη.

    Μάλλον είναι αργά πάντως τώρα για δάκρυα και για τον Ballmer και για την ίδια τη Microsoft…

    Ή μήπως το Surface Phone μπορεί να κάνει την έκπληξη;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles