18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο Steve Ballmer «τα βάζει» με τη στρατηγική του Nadella και ζητά υποστήριξη Android εφαρμογών!

    Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε πως το “Project Astoria”, η πρόθεση δηλαδή της Microsoft να φέρει Android εφαρμογές στη Windows 10 Mobile Platform της, βρίσκεται πλέον στον… “πάγο”. Ωστόσο, φαίνεται πως ένα από τα μεγάλα “κεφάλαια” της εταιρείας, ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχός της και πρώην CEO, Steve Ballmer, δε συμφωνεί με αυτή την απόφαση, ενώ έχει και άλλες διαφωνίες για την πολιτική του αμερικανικού κολοσσού…

    Steve Ballmer

    Στο ετήσιο meeting μετόχων, οι διαφωνίες του Ballmer με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, ήταν έντονες. Το Bloomberg μεταφέρει πως ο Ballmer ρώτησε τον Nadella ποια είναι τα σχέδια της Microsoft στο κομμάτι της έλλειψης υποστήριξης για σημαντικές mobile apps όπως π.χ. των Starbucks. Ο Nadella, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε την προσπάθεια της εταιρείας να κάνει τους developers να δημιουργήσουν universal εφαρμογές για PC, mobile και Xbox, αλλά ο Ballmer συμπλήρωσε ότι αυτή η στρατηγική “δε θα δουλέψει” καθώς πιστεύει ότι τα Windows Phone πρέπει να “τρέχουν” Android apps.

    Φυσικά, πρέπει να θυμηθούμε πως η Microsoft υπό τον Ballmer δεν είχε αγκαλιάσει άλλες πλατφόρμες, πάντως η αλήθεια είναι πως, έστω και αργά, η εταιρεία πρέπει να αποκτήσει στο χώρο του mobile μία αξιόπιστη στρατηγική, αν δε θέλει να χάσει οριστικά το τρένο της αγοράς. Προς το παρόν, φαίνεται πως τρέχουν τα σχέδια για porting iOS apps, στο κομμάτι του Android ωστόσο τα πράγματα δεν προχωρούν…

    Οι διαφωνίες του Ballmer στο meeting συνεχίστηκαν και στο κομμάτι των ανακοινώσεων των εσόδων από το cloud που χαρακτήρισε ως… “bullshits”, σημειώνοντας ότι η εταιρεία θα πρέπει να δημοσιεύει τα πραγματικά έσοδα και όχι το run rate, το ποια δηλαδή είναι η οικονομική απόδοση της αναγάγοντας τα σημερινά αποτελέσματα στη διάρκεια μιας ορισμένης χρονικής περιόδου.

    “Απολαμβάνουμε τον τακτικό διάλογο με τον Steve και καλωσορίζουμε τις απόψεις και τις αντιδράσεις του, όπως το κάνουμε και με τους άλλους επενδυτές” σχολίασε σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις διαφωνίες του πρώην CEO της αμερικανικής εταιρείας, ο Chris Suh, Γενικός Διευθυντής της Microsoft στο κομμάτι της σχέσης με τους επενδυτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles