18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο Steve Kondik αναφέρεται εκτενώς, από τη δική του οπτική, στα προβλήματα της Cyanogen

    Ο Steve Kondik, συνιδρυτής της Cyanogen δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η εταιρεία, με το πρόσφατο κλείσιμο των γραφείων στο Σιάτλ των ΗΠΑ και την απόλυση του μεγαλύτερου μέρους του εργατικού δυναμικού. Αναλύει ποιες ήταν οι αιτίες που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτή τη δυσχερή θέση και τι επιφυλάσσει το μέλλον.

    steve-kondik

    «Ιδρύσαμε την εταιρεία, με σκοπό να φέρουμε τις CyanogenMod ROMs σε όλο και περισσότερες συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσέλαβα όλους όσους γνώριζα ο ίδιος και αρκετά γνωστά άτομα στο χώρο, εγκατασταθήκαμε στο Σιάτλ και ξεκινήσαμε την εντατική εργασία μας πάνω στο λογισμικό. Σταδιακά, καταφέραμε να σημειώσουμε τις πρώτες επιτυχίες μας. Δυστυχώς, από τη στιγμή που αρχίσαμε να έχουμε κάποια επιτυχία, ο Kirt McMaster, άρχισε να διαφωνεί για το γεγονός πως δραστηριοποιούμασταν χωρίς να έχουμε κάποιο όραμα. Και εδώ είναι το σημείο στο οποίο υπογράφηκαν κάποιες κακές επιχειρηματικές συμφωνίες. Με το να είμαι δεύτερος στην ιεραρχία, το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να προσπαθήσω να το σταματήσω».

    Ο Kirt McMaster έχει δεχθεί πολλές φορές έντονες κριτικές εξαιτίας ορισμένων δηλώσεών του που είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με την πιο χαρακτηριστική να είναι: «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Android μακριά από την Google». Αξέχαστη παραμένει και η διαμάχη με τον CEO της OnePlus και η μετέπειτα διακοπή της συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών. Ο Kondik αναφέρεται και στο δικό του ρόλο μέσα στην εταιρεία, τονίζοντας πως και αυτός έχει κάνει τα δικά του λάθη και έχοντας χάσει πολλούς φίλους. Εύχεται να είχε κάνει διαφορετικές επιλογές και να είχε εμπιστευθεί διαφορετικούς ανθρώπους.

    cyanogen-kirt-mcmaster-steve-kondik

    Αν ο Kondik θα παραμείνει στην εταιρεία είναι κάτι το οποίο θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος συμπληρώνει πως έχει ξοδέψει οκτώ χρόνια από τη ζωή του σε αυτήν και δε θα ήθελε να την εγκαταλείψει τώρα. Διερωτάται ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει υποβάλλοντας συγκεκριμένα ερωτήματα:

    «Θα πρέπει να συνεχίσουμε; Αξίζει; Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να χρηματοδοτήσω το project και ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε τη δική μας επανάσταση. Το κύριο πρόβλημα είναι η εμπορική ονομασία. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν χωρίς μάχη και έχω κουραστεί να δίνω μάχες. Λύνεται το πρόβλημα αυτό με μια αλλαγή της ονομασίας, το οποίο ίσως και να μην είναι τόσο κακό πράγμα. Θα το υποστηρίζατε κάτι τέτοιο; Τι θα πρέπει να κάνουμε διαφορετικά; Η υπόλοιπη κοινότητα που ασχολείται με τις ROMs εξαρτάται από εμάς, αλλά ταυτόχρονα μας θέλει να έχουμε αποτύχει. Πώς μπορεί κάποιος να το λύσει αυτό»;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles