21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    O συνεχής δικαστικός αγώνας της Apple για την απαγόρευση κυκλοφορίας του Samsung Galaxy Nexus

    Δεν έχει σημασία αν είναι κανείς δικηγόρος ή όχι, αν θέλει να συζητήσει τα περιστατικά κατάθεσης αιτημάτων από την Apple για την απαγόρευση της κυκλοφορίας συσκευών. Ούτε χρειάζεται να είναι οπαδός της μίας ή της άλλης συσκευής. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι ο ισχυρισμός της Apple ότι το τελευταίο Nexus από τη Samsung και τη Google, με την αναβάθμιση σε Android Jelly Bean, παραβιάζει κάποιες πατέντες της, όταν το λειτουργικό εμφανίζει σε μία οθόνη αποτελέσματα αναζήτησης, τα οποία έχει συλλέξει από πολλές πηγές. Ε, και; Θα πείτε. Συμφωνούμε.

    Αποτέλεσμα του αιτήματος αυτού της Apple, ήταν ο δικαστής να αποφασίσει να απαγορεύσει την κυκλοφορία του Nexus στις ΗΠΑ και όταν η Samsung αιτήθηκε την άρση της απαγόρευσης, ο δικαστής αρνήθηκε.

    Θα πείτε, άλλη μία φορά, πως έτσι είναι οι επιχειρήσεις. Μέσα σε κάθε αγορά, μία επιχείρηση θα προσπαθήσει, εκτός από το να προωθήσει τις πωλήσεις της, να «εξαφανίσει» τον ανταγωνισμό. Χμ, επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε, για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ο ανταγωνισμός (θεωρητικά και πρακτικά) ενισχύει την καινοτομία. Έτσι, μπορεί η Apple να θεωρεί καλή στρατηγική την εξαφάνιση του ανταγωνισμού πριν το λανσάρισμα της επόμενής της συσκευής, του iPhone 5 που θα ανακοινωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, αλλά το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να ρίξει τα χρήματα και την επινοητικότητά της, θα ήταν να παρουσιάσει ένα προϊόν που θα μας «ξανά» πάρει τα μυαλά. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πιστεύουμε πραγματικά πως οι καταναλωτές θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα επιλέξουν αν ένα προϊόν αξίζει ή όχι και όχι τα νομικά τμήματα της Apple. Στο κάτω – κάτω, εκεί, στην αγορά και στα νούμερα των πωλήσεων αποδεικνύεται η κάθε συσκευή και λειτουργικό.

    Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει μία συσκευή η οποία θα επαναπροσδιορίσει την ιδέα που έχουμε για τα smartphones. Αυτό το φθινόπωρο, (εφόσον το προηγούμενο κυκλοφόρησε το revamped iPhone, δηλαδή το iPhone 4S) θα παρουσιαστεί μία εντελώς καινούρια συσκευή, με το εντελώς καινούριο λειτουργικό iOS 6, που ανακοινώθηκε ήδη. Όταν μία απλή ανανέωση ενός ήδη υπάρχοντος μοντέλου έκανε τόσο εξαιρετικές πωλήσεις τη χρονιά που πέρασε, δεν είναι φυσικό και επόμενο, μία πλήρως ανανεωμένη συσκευή, να κάνει πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις;

    Άστε δε που, μετά την κυκλοφορία του νέας γενιάς iPhone, θα είναι η στιγμή που εταιρείες όπως η Google και η Samsung θα ετοιμάζονται για τις δικές τους προτάσεις, δηλαδή για την επόμενη Nexus συσκευή.

    Καταλήγοντας, λοιπόν, θέλουμε να πούμε για άλλη μία φορά, πόσο αποτυχημένη θεωρούμε την πρακτική της Apple να κυνηγάει τον ανταγωνισμό της στα δικαστήρια. Όπως εξαιρετικά επισημαίνουν οι συντάκτες του The Next Web, αν η εταιρεία θέλει απλά να προστατεύσει τους οικονομικούς δείκτες της, τότε καλά κάνει. Αν, όμως, θέλει να είναι η καλύτερη, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην δημιουργία των καλύτερων προϊόντων και να κερδίζει το αγοραστικό κοινό. Τελεία.

     

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles