20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    O συγγραφέας του «The Demonologist» μηνύει την Warner Bros. για το «Κάλεσμα»

    Tη σειρά ταινιών «The Conjuring» κυνήγησαν με το πέρασμα του χρόνου αρκετές αγωγές και μηνύσεις. Ο συγγραφέας Gerald Brittle απαιτεί 900 εκατομμύρια δολάρια για ζημίες που υπέστη, χρήματα, που όπως ισχυρίζεται, η παραγωγή κέρδισε από τους ήρωες των βιβλίων του, που βασίζεται σε αληθινές υποθέσεις δυο ερευνητών παραφυσικών φαινομένων. Ο συγγραφέας του βιβλίου «The Demonologist» του 1980 ανέφερε ότι οι οι δυο ερευνητές, Ed και Lorraine Warren, παραβίασαν την συμφωνία που είχαν κάνει με τον Brittle, να κατέχει αυτός τα αποκλειστικά δικαιώματα από τα έργα που θα δημιουργούνταν και θα βασίζονταν στις αληθινές υποθέσεις τους.

    Warner Bros

    Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, η Lorraine Warren παραχώρησε στη Warner Bros. το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει η εταιρεία παραγωγής τις υποθέσεις της στο επιτυχημένο franchise ταινιών, που μέχρι τώρα έχει αποφέρει στο παγκόσμιο box office περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί με αυτό που ο συγγραφέας ζητεί να του καταβληθεί.

    Ο Brittle και οι δικηγόροι του βρίσκονται σε διαμάχη με αυτές τις ταινίες εδώ και αρκετά χρόνια. Είχαν στείλει, μάλιστα, επιστολή στην Warner Bros. πριν το Conjuring 2, αλλά οι παραγωγοί της ταινίας δήλωσαν πως η ταινία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και όχι στις υποθέσεις που ο Brittle έχει συμπεριλάβει στα βιβλία του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε και πως τους πίστεψε στην αρχή.

    «Δεν υπάρχουν ιστορικά δεδομένα για ύπαρξη μαγισσών στη φάρμα Perron, ούτε ενδείξεις ότι μια μάγισσα αυτοκτόνησε, ή περί σατανικής λατρείας ή θυσίας κάποιου παιδιού», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Brittle. Ο ίδιος, ζητά την λήψη ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μην κυκλοφορήσει το Annabelle 2, που λέγεται ότι θα καταφθάσει στις 11 Αυγούστου. Επίσης, θέλει να αποτρέψει την παραγωγή και κυκλοφορία οποιασδήποτε άλλης ταινίας βασίζεται στις υποθέσεις των Warrens, όπως το spinoff του The Conjuring 2, Demonic Nun.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles