17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    O θρυλικός Commodore 64 ζει ξανά!

    Ο Commodore 64 είναι ένα από τα πιο πετυχημένα personal computers και μία από τις αιτίες που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έγιναν «mainstream» και εκατομμύρια κόσμος άρχισε να ασχολείται με το τον μαγευτικό κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για να καταλάβετε το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία, όταν ο Commodore έκανε την εμφάνιση του στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ήταν ένας 8-bit υπολογιστής με… κασετόφωνο (το CD-ROM τότε ήταν κάτι από το… μέλλον), όπου η CPU του μετά βίας έφτανε το 1MHz και συνοδευόταν από μόλις 64KB RAM

    Commodore 64

    Φυσικά σήμερα η θέση του είναι στο μουσείο, αλλά οι λάτρεις του retro gaming, πάντοτε θα εκδηλώνουν την αγάπη τους για το εμβληματικό σύστημα της Commodore. Για αυτό λοιπόν, πρόσφατα ανέβηκε στο Indiegogo ένα πολύ ενδιαφέρον project, καθώς μία ομάδα επιχειρεί να ζωντανέψει τον αγαπημένο CBM 64 μετατρέποντας τον είτε σε μία φορητή κονσόλα, είτε σε έναν full υπολογιστή που βασίζεται στο κλασικό design του θρυλικού προσωπικού υπολογιστή. Η ομάδα του The 64 (όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται το project  τους) ουσιαστικά θα επιχειρήσει να φέρει τον Commodore 64 στη σύγχρονη εποχή, με τη δημιουργία ενός συστήματος – ρέπλικα του πρώτου υπολογιστή προσαρμοσμένου στη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα (που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε δηλαδή, καθώς θα διαθέτει HDMI connector).  Το team του The 64 αναζητάει περίπου ένα ποσό της τάξης των 150.000$, έτσι ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη του. Εάν ανήκετε στους fans του retro gaming και του θρυλικού συστήματος της Commodore, αξίζει να του ρίξετε μία ματιά! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles