19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Tim Cook: Εξαίρει τον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, εξίσου σημαντικός για την Apple όπως και το iPhone!

    Είναι γνωστό πως η Apple δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρακτική εφαρμογή της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στις φορητές συσκευές. Τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, ο CEO της εταιρείας αποκάλυψε τον ενθουσιασμό του για το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας, χαρακτηρίζοντας την τεχνολογία ως άκρως ενδιαφέρουσα. Ήταν η ίδια χρονική περίοδος που είχαν αρχίσει να διαρρέουν οι φήμες πως η Apple έχει συγκροτήσει μια ομάδα η οποία έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη ενός VR headset.

    Αν και η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας αποτελεί προς το παρόν απλά μια φήμη, πριν από λίγες ημέρες στο Apple Store έγινε διαθέσιμο ένα VR headset το οποίο ήταν συμβατό με το iPhone. Αποτελούσε το πρώτο επίσημο προϊόν του είδους που πωλείται από την Apple. Αυτή η εξέλιξη επιβεβαίωσε σε κάποιο βαθμό το ενδιαφέρον της εταιρείας στην τεχνολογία αυτή, ενώ παράλληλα πέτυχε να κάνει τις φήμες να οργιάζουν για το project εικονικής πραγματικότητας που θεωρείται πως η Apple κρατά επτασφράγιστο μυστικό.

    tim-cook-augmented-reality

    Στο ίδιο πλαίσιο, ο Tim Cook σε δηλώσεις του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και για την επαυξημένη πραγματικότητα, αποκαλώντας αυτή την τεχνολογία ως κάτι το εξαιρετικό, όπως είναι και ένα smartphone. Ειδικότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «The Independent», ο Cook ρωτήθηκε για τη γνώμη του πάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα και στις πιθανές εφαρμογές στο κόσμο των smartphones.

    «Τη θεωρώ ως κάτι το ιδιαιτέρως σημαντικό, όπως ένα smartphone. Το smartphone είναι για όλους, δεν πρέπει να θεωρούμε ότι το iPhone απευθύνεται σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού, σε μια συγκεκριμένη χώρα ή σε μια συγκεκριμένη αγορά. Έτσι, και το iPhone είναι για όλους. Είμαι ενθουσιασμένος από τα πράγματα που αυτή μπορεί να κάνει και τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές μας. Αλλά και να μας ψυχαγωγήσει. Αντιμετωπίζω την επαυξημένη πραγματικότητα, όπως αντιμετωπίζω και την αρχιτεκτονική του iPhone. Αλλά υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να ανακαλύψουμε, πριν γίνει διαθέσιμη και υιοθετηθεί από πολλούς».

    Από τις δηλώσεις αυτές, εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς ότι ο Cook θεωρεί πως η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ακόμη, κάτι που σημαίνει πως δεν θα τη δούμε σε προϊόντα της Apple στο κοντινό μέλλον. Στην ίδια συνέντευξη, ο Tim Cook συνέκρινε την επαυξημένη με την εικονική πραγματικότητα, επαινώντας την πρώτη για ακόμη μια φορά, ως κάτι που θα μπορέσει να επιτρέψει την συνύπαρξη εικονικών και πραγματικών αντικειμένων.

    «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την επαυξημένη πραγματικότητα καθώς σε αντίθεση με την εικονική, η οποία αποκλείει τον πραγματικό κόσμο, η επαυξημένη επιτρέπει στα άτομα να συμμετέχουν σε αυτόν, αλλά δίνει και τη δυνατότητα για σημαντικές βελτιώσεις στο τι γίνεται στο παρόν. Τα περισσότερα άτομα δεν επιθυμούν σήμερα να κλειδωθούν για πολύ ώρα έξω από τον πραγματικό κόσμο. Και αυτό ακριβώς κάνει η επαυξημένη πραγματικότητα, να μην σας καθιστά απορροφημένο σε κάτι, αλλά αυτό το κάτι να το κάνει μέρος του κόσμου».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles