18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    O Tim Cook μιλάει και λύνει όλες τις απορίες σου (ή σχεδόν όλες)

    O Tim Cook ανέβηκε στη σκηνή χθες, στο πλαίσιο συνεδρίου του All ThingsD στο Σαν Φρανσίσκο, μιλώντας στους δημοσιογράφους Walt Mossberg και Kara Swisher για πολλά από τα θέματα που αφορούν την Apple και συζητά πολύς κόσμος…

    Όσον αφορά τις φήμες -που ολοένα και φουντώνουν- και αφορούν το λανσάρισμα μίας τηλεόρασης από την Apple, με την ονομασία iTV, ο Cook δε θέλησε να σχολιάσει τίποτα ιδιαίτερο, πέραν του ότι η τηλεόραση είναι μία περιοχή “έντονου ενδιαφέροντος” για την εταιρεία. O CEO της αμερικανικής εταιρείας, μάλιστα, φαίνεται να να μη συμμερίζεται το χαρακτηρισμό “hobby” που είχε αποδώσει ο Steve Jobs στην ενασχόληση με την Apple TV, σημειώνοντας πως οι πωλήσεις του TV set-top box της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τη χρονιά που διανύουμε.

    Μιλώντας σχετικά με το Facebook, ο CEO της Apple ανέφερε πως η σχέση της εταιρείας του με το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg είναι “πολύ στέρεα” και ότι η Apple θα μπορούσε να συνεργαστεί περισσότερο μαζί τους. Προέτρεψε, μάλιστα, το κοινό να μείνει “συντονισμένο”, κάτι που για κάποιους αποτελεί “hint” ότι το Facebook θα έχει πιο “στενούς δεσμούς” με τη νέα έκδοση iOS 6.0.

    Ο Cook σημείωσε ακόμη ότι το Siri, ο φωνητικός βοηθός του iPhone 4S, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στο κοντινό μέλλον. Όπως ανέφερε, μάλιστα, “το Siri απέδειξε ότι οι άνθρωποι επιθυμούν να αλληλεπιδρούν με τα τηλέφωνά τους με νέους τρόπους” και ότι αυτό θα μπορούσε να διευρυνθεί, καθώς κρύβει απίστευτη δυναμική.

    Αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέμα του “πολέμου σχετικά με τις πατέντες”, σημειώνοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση στον τομέα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αποτελεί ένα πρόβλημα για την καινοτομία, ενώ τη χαρακτήρισε ως “pain in the ass”. Δε φάνηκε, πάντως, διατεθειμένος να δει “χαλαρά” την αντιγραφή της δουλειάς της Apple από άλλους, αναφέροντας ότι η παραβίαση μίας πατέντας μπορεί να συγκριθεί με την “υπογραφή ενός ατόμου σε έναν πίνακα που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος”.

    Σε ερώτηση του Joshua Topolsky του “The Verge” κατά τη διάρκεια ενός Q & A session, ο Cook ανέφερε ότι η Apple δεν ενδιαφέρεται να μπει στη βιομηχανία των κονσολών, τουλάχιστον στο κομμάτι της που ορίζεται ως “traditional gaming”.

    Όσον αφορά τώρα τη “μυστικοπάθεια” που έχει η εταιρεία σχετικά με τα νέα προϊόντα της, ο Cook ανάφερε ότι αυτή θα έπρεπε κανονικά να “διπλασιαστεί” καθώς στο παρελθόν είχαν διαρρεύσει κομμάτια τόσο από το νέο iPad όσο και από το iPhone.

    Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός εργοστασίου με έδρα τις ΗΠΑ, δεν απέρριψε πλήρως την ιδέα, αν και δήλωσε ότι πρέπει να συμβούν μεγάλες αλλαγές για να επιτευχθεί αυτό. Σημείωσε, βέβαια  κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, το ότι οι επεξεργαστές για το iPhone και το iPad κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Πηγές: MashableThe Verge, Apple Insider

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles