24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος στο επιχειρηματικό συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη

    Σε επιχειρηματικό συνέδριο που διοργάνωσε ο Economist με θέμα: “Επενδύοντας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλουραλιστική ανάπτυξη”, συμμετείχε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

    Στους στόχους του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη ήταν η ανάδειξη της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού κόμβου, καθώς και ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης σε μια περίοδο γεωπολιτικής αστάθειας, όπου ο αντίκτυπος της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία διαμορφώνουν νέα δεδομένα και προκλήσεις.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε επίσης η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ σε ευρύ φάσμα πεδίων, όπως ενέργεια, καινοτομία, πράσινη ανάπτυξη και επενδύσεις, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου, ασφαλέστερου και πιο ευημερούς μέλλοντος για όλους.

    Συμμετέχοντας σε συζήτηση πάνελ με τίτλο: «Καινοτομία και τεχνολογία: Σε ανοδική πορεία», ο κ. Κόκκινος επεσήμανε τη καταλυτική σημασία των δύο αυτών αλληλένδετων τομέων για την ανάκαμψη της οικονομίας, εστιάζοντας στην προοπτική μεγιστοποίησης του οφέλους μέσω συνεργασιών σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με χώρες με κοινό όραμα, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενδυνάμωσης του αναπτυξιακού μοντέλου της Κύπρου, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δέσμευση της Πολιτείας για συνεχή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας, με στόχο την καθιέρωσή της ως κέντρο επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας στην περιοχή.

    Όπως είπε, «Επενδύοντας στο ανθρώπινό μας κεφάλαιο, απλοποιώντας διαδικασίες και διευρύνοντας τη διαθεσιμότητα ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών, κτίζοντας ασφαλείς και σύγχρονες ψηφιακές υποδομές και παρέχοντας κίνητρα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενισχύουμε τη δυναμική της χώρας μας και τη δυνατότητά της να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αλλαγή που συντελείται»

    Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κόκκινος παραχώρησε συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως CoinDesk και Financial Times.

    Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Άμυνας και Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χ. Πετρίδης και Ν. Πηλείδου, ο Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας, Κ. Ηροδότου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γ. Θεοχαρίδης και ο Πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης, καθώς και κρατικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματικά στελέχη από Ελλάδα και Ισραήλ. Μεταξύ άλλων, από πλευράς ΗΠΑ, συμμετείχαν και απεύθυναν ομιλίες ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, και η Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Έρικα Όλσον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles